طريقة عمل صينية البطاطس المهروسة باللحمة
اقدم لكم اليوم طريقة عمل صينية البطاطس المهروسة باللحمة حيث تقدم فى رمضان وغيره فى الأيام العادية وتعتبر البطاس المهروسة من الاكلات المحببة لاغلب المصريين ولكن بان تتداخل معها اللحمة فهى تعتبر أكلة لا يتوقف احد امامها فهيا نتعرف على طريقة عمل صينية البطاطس المهروسة باللحمة
2 كيلو بطاطس
1/2 كيلو لحم مفروم
1/2 كوب لبن
بصله متوسطه مكعبات
4 فصوص ثوم مهروس
جوزه الطيب مبشورة
جبنه موتزاريلا
ملح
فلفل
شطه
الطريقة
1- تغسل البطاطس جيدا ثم تسلق فى ماء وملح وبعد ما تستوى نضعها فى ماء فاتر ثم نقشرها ونقوم بهرسها جيداثم نضيف اليها اللبن وقليل من الملح والفلفل والشطه وجوزة الطيب ونخلطهم جيدا.
2- تشوح البصلة والثوم على النار ويضاف اليهم اللحمة وتتبل بالملح والفلفل والشطه وجوزة الطيب ونقلبها ونتركها حتى تنضج.
3- نحضر صينيه متوسطه الحجم وندهنها بالسمن ونضع نص كميه البطاطس ثم مقدار اللحمة كلها ثم باقى كميه البطاطس ثم نرش على الوجهه الموتزاريلا.
4- تخبز ف فرن حرارته 180 وتترك لمده 15 دقيقه حتى يصبح لونها ذهبيا .
5- تقطع بعد نص ساعه من خروجها من الفرن حتى تهدأ.