السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كيكة الجزر
المقادير:
كوب ونصف دقيق منخول
3 بيضات
كوب زبدة أو سمن
كوب لبن
كوب ونصف سكر عادي
جزرة مبشورة
2 معلقة صغيرة بيكينج باودر
معلقة صغيرة ملح
فانيليا
الطريقة:
1- اخلطي الجزر المبشور مع السكر، وسييبهم لمدة ساعة، وبعد كده اضربيهم كويس في الخلاط.
2- بعد كده اضربي السمنة أو الزبدة بالمضرب كويس لغاية ما تلاقي لونها افتح، وبعد كده ضيفي معاها البيض والفانيليا والملح واضربيهم كويس جداً مع بعض.
3- ضيفي عليهم خليط الجزر والسكر، واضربيهم كلهم مع بعض مرة تانية لغاية ما تحسي إن الخليط بقى هش.
4- اخلطي الدقيق المنخول مع البيكينج باودر وضيفيه على الخليط السابق.
5- أحضري الصينية وادهنيها بقليل من الزبدة وغلفيها بطبقة خفيفة من الدقيق، وبعد كده صبي الخليط فيها.
6- دخلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة متوسّطة، وسيبيها لمدة 45 دقيقة أو لغاية ما تتأكدي إنها استوت، وبعد كده طلعيها وممكن تزينيها بشيكولاتة بيضاء خام أو بالكريم شانتيه وقدميها.. وبالهنا والشفا.
كيكة الجزر
المقادير:
كوب ونصف دقيق منخول
3 بيضات
كوب زبدة أو سمن
كوب لبن
كوب ونصف سكر عادي
جزرة مبشورة
2 معلقة صغيرة بيكينج باودر
معلقة صغيرة ملح
فانيليا
الطريقة:
1- اخلطي الجزر المبشور مع السكر، وسييبهم لمدة ساعة، وبعد كده اضربيهم كويس في الخلاط.
2- بعد كده اضربي السمنة أو الزبدة بالمضرب كويس لغاية ما تلاقي لونها افتح، وبعد كده ضيفي معاها البيض والفانيليا والملح واضربيهم كويس جداً مع بعض.
3- ضيفي عليهم خليط الجزر والسكر، واضربيهم كلهم مع بعض مرة تانية لغاية ما تحسي إن الخليط بقى هش.
4- اخلطي الدقيق المنخول مع البيكينج باودر وضيفيه على الخليط السابق.
5- أحضري الصينية وادهنيها بقليل من الزبدة وغلفيها بطبقة خفيفة من الدقيق، وبعد كده صبي الخليط فيها.
6- دخلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة متوسّطة، وسيبيها لمدة 45 دقيقة أو لغاية ما تتأكدي إنها استوت، وبعد كده طلعيها وممكن تزينيها بشيكولاتة بيضاء خام أو بالكريم شانتيه وقدميها.. وبالهنا والشفا.