المقادير:
علبة ونصف بسكويت سادة "ماري أو أي نوع تحبيه"
ربع كيلو زبدة
ربع كوب سكر
علبة جيلي
كريم شانتيه للتزيين
الطريقة:
1- اضربي البسكويت في الخلاط، وحطّي عليه الزبدة والسكر.
2- بعد كده حطي خليط البسكويت في صينية، ودخليه الفرن لمدة خمس دقائق.
3- بعد كده حطي الجيلي في حلة، وحطي عليه كوبين مية، وسيبيه على النار مع التقليب المستمر لغاية ما تحسّي إن الجيلي كله ذاب في المية.
4- شيلي الجيلي من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.
5- حطي الجيلي على خليط البسكويت؛ بحيث يبقوا طبقتين؛ طبقة البسكويت اللي تحت وطبقة الجيلي، وبعد كده دخليهم الثلاجة، وسيبيهم لغاية ما الجيلي يجمد، وبعد كده طلعيه من الثلاجة، وقطّعيهم وحطيهم في أطباق التقديم، وممكن تزيّني الطبق بالكريم شانتيه..
وبالهنا والشفا.