فتة الحمص باللحمة
الطبق الرئيسي عندنا النهارده هو طبق سوري، وبجد طعمه تحفة وهيعجبكم أوي لو جربتوه...
المقادير:
- ٤ أكواب حمص مسلوق ومهروس ومتبّل
- 2 ملعقة صغيرة زيت زيتون
- ملعقة كبيرة صنوبر
- كيس عيش شامي "موجود في السوبر ماركت"
- ٢ ملعقة كبيرة عصير ليمون
- ١/٢ كوب من البقدونس المفروم
- ماء سلق الحمص
- لحمة مفرومة معصّجة أو قطع لحمة محمرة
الطريقة:
1- هاتي الطبق اللي هتقدمي، وحطي فيه الحمص المهروس بعد ما تتبليه بالملح والكمون والبهارات.
2- بعد كده هاتي 3 أرغفة عيش شامي وقطعيهم لقطع صغيرة وحمّصيها في الفرن، وبعد كده ضيفيها على الحمص المهروس.
3- حمري الصنوبر في زيت الزيتون لغاية ما يبقى لونه ذهبي.
4- اخلطي اللحمة المفرومة أو قطع اللحمة المحمرة مع البقدونس، وافرديها على العيش، وبعد كده وزعي الصنوبر على الوش.. وبالهنا والشفا.