نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




طعم تانى الشيف احمد المغازى طريقة عمل بلح الشام

 

طعم تانى الشيف احمد المغازى طريقة عمل بلح الشام

تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل












المقال "طعم تانى الشيف احمد المغازى طريقة عمل بلح الشام" نشر بواسطة: بتاريخ:
%u0632%u0627%u0626%u0631
اريد طريقة بلح الشا م لو سمحت
mido_elbrns
اريد طريقة بلح الشا م لو سمحت
مقادير بلح الشام

1/2 كيلو دقيق
1/2 لتر ماء
كوب زيت
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة سكر
1/2 ملعقة صغيرة فانليا
مقدار زيت للتحمير
مقدار شراب ثقيل جدا
عدد 6 بيض

التحضير

نضع الماء والزيت والملح والسكر على النار
بعد الغليان نضع الدقيق مره واحده
نمزج الخليط جيدا لمده حوالى نصف ساعه
نرفعه من على النار بعد ان اصبح مثل الكوره ولا يلتسق بالكزرولا
نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه
نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذياده
نضع العجينه بكيس به بلبله
نقطع العجينه فى زيت بااااااااااااااااااااارد
نتركها تتحمر مع مراعاه التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك


ملاحظات: زيت قلى بلح الشام لالازم يكون بااااارد

اذا تحبوا بلح الشام طرى ممكن نحمره فى زيت ساخن

ممكن نحشو بلح الشام بحشوات مختلفه مثل

الشيكولا والكريم شانتى والكريمه الكستر
mido_elbrns


_ بلح الشام _

المكونات


- كوب ونصف دقيق
- كوب ماء
- 8 معالق زيت
- نصف معلقه صغيره ملح وسكر وفانيليا
- 3 بيضات


يغلى الماء ونضيف الزيت والملح والسكر والفانيليا


يضاف الدقيق ونستمر فى التقليب ثم البيض مع استمرار التقليب حتى تصبح العجينه كتله واحده هكذا .


تشكل العجينه على شكل أصابع بإستخدام القمع ونقليها فى الزيت حتى احمرار اللون وتوضع فى شراب العسل وهو بارد


طريقه عمل الشربات : 2 كوب سكر ونص كوب ماء وليمونه ونسيبه يغلى لغايه لما يتقل


تصفى وحدات بلح الشام وتوضع فى طبق التقديم
mido_elbrns
بألف هنا وشفا وكل سنة وأنتم طيبين



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
طعم تانى الشيف احمد المغازى وطريقة عمل خرشوف بالصلصة البيضاء
طعم تاني مع الشيف احمد المغازي طريقة عمل بسكويت النشا واصابع زينب حلقة السبت 12/3/2011 كاملة
طعم تانى الشيف احمد المغازى وطريقة عمل بريانى بالدجاج والخضار
طعم تانى الشيف احمد المغازى طريقة عمل القطايف بالمكسرات والكريمة
طعم تانى الشيف احمد المغازى وطريقة عمل بسبوسة بجوز الهند

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية