اريد طريقة بلح الشا م لو سمحت
|
اريد طريقة بلح الشا م لو سمحت
مقادير بلح الشام
1/2 كيلو دقيق 1/2 لتر ماء كوب زيت 1/2 ملعقة صغيرة ملح 1/2 ملعقة صغيرة سكر 1/2 ملعقة صغيرة فانليا مقدار زيت للتحمير مقدار شراب ثقيل جدا عدد 6 بيض التحضير نضع الماء والزيت والملح والسكر على النار بعد الغليان نضع الدقيق مره واحده نمزج الخليط جيدا لمده حوالى نصف ساعه نرفعه من على النار بعد ان اصبح مثل الكوره ولا يلتسق بالكزرولا نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر ونضع الفانليا مع البيض اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذياده نضع العجينه بكيس به بلبله نقطع العجينه فى زيت بااااااااااااااااااااارد نتركها تتحمر مع مراعاه التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك ملاحظات: زيت قلى بلح الشام لالازم يكون بااااارد اذا تحبوا بلح الشام طرى ممكن نحمره فى زيت ساخن ممكن نحشو بلح الشام بحشوات مختلفه مثل الشيكولا والكريم شانتى والكريمه الكستر |
_ بلح الشام _
المكونات - كوب ونصف دقيق - كوب ماء - 8 معالق زيت - نصف معلقه صغيره ملح وسكر وفانيليا - 3 بيضات يغلى الماء ونضيف الزيت والملح والسكر والفانيليا يضاف الدقيق ونستمر فى التقليب ثم البيض مع استمرار التقليب حتى تصبح العجينه كتله واحده هكذا . تشكل العجينه على شكل أصابع بإستخدام القمع ونقليها فى الزيت حتى احمرار اللون وتوضع فى شراب العسل وهو بارد طريقه عمل الشربات : 2 كوب سكر ونص كوب ماء وليمونه ونسيبه يغلى لغايه لما يتقل تصفى وحدات بلح الشام وتوضع فى طبق التقديم |
بألف هنا وشفا وكل سنة وأنتم طيبين
|