المقادير :
* 3/1 كيلو فراخ فيليه علشان
* كوب زبادى
* 1/4 كوب خل
* عصير 4 ليمونات
* 3 فصوص ثوم مفرومين
* 3/2 كوب زيت
* 1 حبة فلفل رومى شرائح
* 1 حبة بندورة كبيرة مقطعة مكعبات
* ملح وفلفل
* أرز مفلفل
* عيش مقطع مكعبات
* لوز وبندق مسلوقين ومقشرين
* قليل من المرقة
مقادير الصوص :
* ملعقة كبيرة مايونيز
* ملعقه كبيرة طحينة
* ليمونه
* ملعقة كبيرة خل
* ملح وفلفل
طريقة التحضير:
* تقطع الفراخ إلى شرائح رفيعة
* ثم نخلط مقادير النقع مع بعض "الزبادى والليمون والخل والملح والفلفل والزيت "
* ونقلب الفراخ فيهم كويس ونغطيهم ونسيبهم على قد مانقدر
* ثم نطلعهم وعلى نار عاليه نقلب الفراخ لحد ماتنشف كل السوائل اللى فيها نروح ضايفين فلفل رومى شرائح وبندورة جامده مكعبات ونقلب جيداً
* وندبل الخضار كويس بعدين نضيف ملعقة خل كبيرة ونطفى النار ونقلب ونغطى دلوقتى نحمر العيش
* ونحمر المكسرات جيداً
* نجهز الصوص ونخلط المايونيز والطحينة
* نضيف الخل والليمون والملح والفلفل ونضيف ماء حتى يصبح القوام لا سميك ولا خفيف
* نضع العيش فى الطبق ونسقيه بالمرق ونرش قليل من الصوص ونغطيه ونتركه يتشرب قليلا
* نضيف الأرز ونضيف الشاورما ونضيف الصوص والمكسرات وصحتين.