معجون الرنجة - طريقه عمل معجون الرنجة
عند التقديم حطى عليه زيت واعصري عليه ليمون وقدّمي معاه عيش محمص
المقادير
* كيلو رنجة
* 1/ 2 كوب طحينة
* 3 ثمرات طماطم
* 2 فلفل حامي
* كمون وشطة
* عصير ليمون
* بصلة صغيرة
* زيت وخل
الطريقة:
1- اسلقي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقيقة علشان تقتلي الميكروبات والبكتيريا.
2- نضّفيها وانزعي منها الشوك والجلد واخليها تماما وقطّعيها قطع صغيرة.
3- قطّعي عليها البصل والطماطم والفلفل وحطّي معاهم الطحينة والخل والكمون والشطة واضربيهم في الخلاط.
4- هيطلع معاكِ معجون رنجة وعند التقديم حطي عليه زيت وعصير ليمون، وقدّمي معاه عيش محمص.. وبالهنا والشفا.
ملحوظة:
ممكن تحطّي معاها البطارخ، وممكن تعملي البطارخ بالطريقة دي لوحدها من غير رنجة.
عند التقديم حطى عليه زيت واعصري عليه ليمون وقدّمي معاه عيش محمص
المقادير
* كيلو رنجة
* 1/ 2 كوب طحينة
* 3 ثمرات طماطم
* 2 فلفل حامي
* كمون وشطة
* عصير ليمون
* بصلة صغيرة
* زيت وخل
الطريقة:
1- اسلقي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقيقة علشان تقتلي الميكروبات والبكتيريا.
2- نضّفيها وانزعي منها الشوك والجلد واخليها تماما وقطّعيها قطع صغيرة.
3- قطّعي عليها البصل والطماطم والفلفل وحطّي معاهم الطحينة والخل والكمون والشطة واضربيهم في الخلاط.
4- هيطلع معاكِ معجون رنجة وعند التقديم حطي عليه زيت وعصير ليمون، وقدّمي معاه عيش محمص.. وبالهنا والشفا.
ملحوظة:
ممكن تحطّي معاها البطارخ، وممكن تعملي البطارخ بالطريقة دي لوحدها من غير رنجة.