نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية المنتدى العام منتدى الحوار العام



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




شيف منتدى نجوم اف ام

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بدون مقدمات

هدخل في الموضوع على طول انا جاتني فكرة اني اعمل موضوع شيف المنتدى
وطبعا مادم نجوم اف ام منتديات التميز فهي تنفرد بهذه الفكرة

لانها فكرة جديدة
ويارب تعجبكم
بقى
انا عارفة قدمت رغم انيي قلت بدون مقدمات

الفكرة عبارة على اننا هناخد كل 3 ايام
عضو من اعضاء نوماف ام الحلوين

ونختارو يطبخلنا بقى اكل
لمدة 3 ايام

واي حاجة يطلبها الاعضاء حتى لو كان في اسئلة خاصة بالاكل والطبخ بقى هنسالهالو

بس ياريت يعرف يرد عليها

والاكلارت بقى هتكون بالصور وطريقة عملها

علشان نعرف اذا كان شاطر ولالالا

وبعد مرور 9 ايام

يعني 3 اعضاء هنعمل استفتاء احسن شيف بين التلاتة دول

ومين الي اكلو كان جميل وفادنا اكتر

وطبعا انتو الي هتصوتو عليه

ياريت اكون وضحت الفكرة

وعجبتكم

المهم

النهاردة بقى معانا

اول شيف هيشرفنا الموضوع
ويدوقنا اكلو

بس لو عايزين تعرفو مين شيفنا النهاردة انزلو تحت
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
معانا النهاردة الشطورة

hebaahmed

معلش يا حبيبتي انا عارفة انك شطورة في الطبخ

فحبينا ندوق اكل ايديكي الحلوين
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل



ربنا معاكي بقى

ومش تنسي وانتي بتطبخي تجيبلنا صور الاكلة

ووانتو يا حلوين يلا اطلبو الي انتو عايزينو

شيفنا هبة
هتاكلكم من ايديها






المقال "شيف منتدى نجوم اف ام" نشر بواسطة: بتاريخ:
hebaahmed


يانهار الوان يعنى هطبخ فى البيت
والمنتدى كمان والاكل داة بلوشى بقى ولا اية
ماشى ياحنان تدبسينى كدة
ليكى يوم
أميرة الورد
وانا اول واحدة هتطليب منك يا هبة

انا بحب الحمام المحشي قوي المصري طبعا هههههههههههههههه

فانا عايزة اتعلم ازاي اعملو ياريت الوصفة :d
والطريقة كمان :d

وعلشان خطيبي بيموت في البط عايزاكي تعلمينني اكلة اعملها بالبط اصل بصراحة معندناش بط في لمغرب بيتاكل ومالككيش لازم انجح في امتحان البط الي عملهولي هههههههههههههههههههههههههههه
albanota
فكرة حلوة جدا
هفكر اكل ايه وابقى اقولكم
hebaahmed
كل واحد طلب واحد بس ياست حنون
يعنى يابط ياحمام
وعموما البط زى الفراخ مفيهاش اختراع يعنى
وربنا يستر
عندك انبوبة بتوجاز وفرن ولا عشتغل من عندى كمان

أميرة الورد
ههههههههههههههههههههههههههههههههههه

يعني اطبخ البط زي الفراخ طيب اوك

نجيبلك انبوبة مش تزعلي هههههههههههههههههههههههههههههه

جت على الانبوبة يعني ههههههههههههههههههههههههه

والحمام المحشي مش وريتيني :
d
scorpion
ههههههههههههههههههههههههههههههه
الفكرة والله جامدة جدا
تسلم ايدك
بس ليا طلب ياريت لما تختاروا شيف ميكونش من الولاد
لانهم اكيد اكيد يعني فاشلين في الطبخ

وبما ان انهاردة هبه معانا
يعني هناكل اكل تمام وربنا يستر علينا بقي
اولا انا عاوز الفرخى بتاعتي
ثانيا عاوز اكل مكرونة بالبشاميل
وصينية بطاطس
و محشي
وياريت بقي طريقة عمل البيض
أميرة الورد
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

وختامها مسك بتطلب بيض في الاخر يا خوفي لتقراها بالمقلوب وتخلصلك على البيض بس ههههههههههههههههههههههههههههههههههه
scorpion
هههههههههههههههههههههههه
تبقي تعملها بقي انا ليا عندها فرخة
والله لفضح الدنيا واقول الفرخة بتاعت اخر الجلسة
هههههههههههههههههههههههههههههههه
ومتنسسيش المكرونة والبطاطس والمحشي
كدة كويس
علشان تقراها مرتين
واحدة ببيض والتانية من غير بيض
وربنا يستر برضو
أميرة الورد
ههههههههههههههههههههههههههههههه

اهم حاجة الفرخة ال بيض ال هههههههههههههههههههههههههههههه

فرخة الجلسة انتو بترشو في المحكمة بفراخ ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

ولا هي اكلة جديدة اسمها فرخة الجلسة :d
hebaahmed
بصى ياحنون
انتى هتجيبى الحمام وتنظفية طويس اوك
وبعد كدة هتجهزى الحشو اذا كان رز او فريك
هتجيبى بصلة وتقطعيها وتحطي عليها ملح وفلفل
وتسبية شوية وبعد كدة تحطى علية الرز اوالفريك
وتقطعى كبد واوانص علية اوك كدة اة وتحطى حبة سمنة او زيت
زى ماتحبى
وبعد كدة تحشى الحمام بالخلطة دى ومن تحت الجلد تحشية كويس
وتخيطية وتفلى الفتحات الى فية كويس نسلق الحمام في الماء المغلي والمضاف اليه بصلة متوسطة صحيحه
وحبهان (هيل)ثم بعد شويه نهدي النار ونضع فص مستكة ويترك حوالي
ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه
وبعد كدة تشيلية وتحمرية كويس فى الزيت لحد مايحمر



وابقى دوقينى بقى
سجده
هههههههههههههههه

موضوع جميل جدا
بس انا بقى مش معاكم خالص
انا اخري اطلب اكل منكم لكن اعمل استحاله
انا فاااااااااااااااااااااااااااااشله جدا في المطبخ


اعمليلي يا هبه يا قمر
اممممممممم

كباب حله
وفراخ مشويه على الفحم
hebaahmed
يانهار بامبى
كل داة ياجدعان كل واحد طلب واحد
انا كدة هفلس من كتر الطلبات البلوشى دى
وبعدين فرخة اية دى الى جبتهالى انا
اخدت منك حاجة ( كدة بردو يامحمد هتفضحنى )
انا اخدت فرخة دنا حتى مش بحبهم هههههههههههههههههههههههههه
وبتبيض كمان دى الفراخ بتولد ههههههههههههههههههههههههههه
هههههههههههههههههه
hebaahmed
ههههههههههههههههههههههههههه
اية ياجدعان انتم محرومين ولا اية
كل دى طلبات
يااااااااااااااااارب
أميرة الورد
اخيرا اخيييييرا عرفت ازاي بتعملوه بس دة لذيذ بشكل بجد بقى صراحة احلى اكلة في مصر بحبها

ميررررررررررررررررررررررررررررسي يا قمري وانا اكيد لما هعملو هدوقك منو :d

طباخ السم بيدوقو هههههههههههههههههههههههههههههه


انا بهزر معاكي يا قمري اوع تزعلي :d

بس بجد تسلم ايديكي
أميرة الورد
بصي الاكل الي خلصتيه النهاردة اوك والي مش خلص كمليه بكرة براحتك يا جميل انتي عندك 3 ايام هههههههههههههههههههههههههه
أميرة الورد
ان شاء الله يا حبيبتي اطلبي اطلبي لو مش بتعرفي تطبخي هتتعلمي ان شاء الله ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

اومال اللعبة دي ليه ماهو علشان نتعلم ونعلم ه:d
سجده
الفراخ بتولد
ايه دا
دا مش موضوع عن الاكل بس
دا كمان فيه معلومات مهمه

تصدقي من كام يوم كان في فرخه جايبه توام
هههههههههه
hebaahmed
المكرونة بالبشاميل لمحمد باشااا
المقادير المطلوبة

مكرونة مسلوقة..صلصة الباشميل..لحمة مفرومة معصجة..جبنة موزوريلا مبشورة


الان لعمل اللحمة بستخدم..بصلة مفرومة..لحمة مفرومة...بندورة مفرومة ..فصين ثوم مدقوقين و صلصة طماطم


طريقة عمل اللحمة..

بنحمي الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يذبل


نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا


تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب


ثم البندرة و تقلب جيد


ثم نضيف الصلصة


و تترك على النار الى ان تتسبك و تصبح جاهزة



لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب..مكعبين ماجي و زبدة..ملح و فلفل اسود و اوريجانو


نضيف الطحين مع الحليب عالبارد


يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الطحين تماما و يختفي


بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و الاوريجانو و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل



نضيف الزبدة

و نستمر بالتحريك الى ان يطخن قوام البشاميل



ترفع من على النار


نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق او قدر و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل



نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها



نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات



نضيف طبقة من المكرونة



ثم نفرد فوقها اللحمة



ثم طبقة المكرونة



و نغطيها تماما



ثم باقي صلصة البشاميل هكذا



نوزع الجبنة المبشورة فوقها




ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف



نفتح الشواية و نحمر الوجه



نتركها تبرد شوي قبل التقطيع





تصدق انا جعت ياسلالالالالالالام
اتفضل ياسى محمد قطعتلك حتة اهى

hebaahmed
اة ياسجدة اومال هنا اصل المعلومات
وهنعلمك كل حاجة وربنا يستر على
الى هياكلوا من ايدك
ههههههههههههههههههههههههههههه
أميرة الورد
امممممم شكلها يجننن جوعتيني ههههههههههههههههههههه
hebaahmed
كباب الحلة
لسجد العسل

- يقطع اللحم مكعبات صغيرة أو كبيرة حسب رغبتك.
2- يفرم البصل والثوم فرما خشنا


الطبخ:

1- يشوح البصل لمدة دقيقة ثم يضاف له اللحم ويقلب حتى يتغير لون اللحم إلى الون الغامق ثم تقلل النار تحته
2- يضاف للحم نصف كوب ماء كل فترة حتى لا ينشف اللحم.
3- عندما يبدأ اللحم في تمام النضج يضاف له التوابل كلها ويترك حتى يكتمل نضجه.
4- بعد إغلاق النار من تحته توضع ملعقة سمن كبيرة في طبق صغير من الألومنيوم ويوضع عليها قطعة فحم مشتعل ويوضع الطبق بسرعة على اللحم في الحلة وتغطى الحلة لمدة 10 دقائق ثم يغرف اللحم ساخنا.




وبالهنا والشفا ياقمر
سجده
هههههههههه

دا لو دخلت المطبخ
ايام الكوليرا هترجع مصر تاني

دا انا جوعت خالص
ايه الاكل الجميل دا تسلم ايدك
hebaahmed
ونكمل بكرة بقية الطلبات
شطببببببببببببببببببببببببببنااااااااااااااااااااا
هههههههههههههههههههههه
سجده
الله
شكله حلو اوي

تسلم ايدك

بس انتو كدا بتعزبوني
بتوروني الاكل الجميل من غير ما ادوق
hebaahmed


وادى عصاير عشان بس تعرفوا ان الخدمة عندنا حلوة
ودى مجانية لكل الزوار
hebaahmed
لا ازاى دوقى يابنتى انتى مكسوفة
داة كلام بردو ههههههههههههههههههههه
انا هموت من الجوع بس مستنية اتسحر
جعانة موت فى اصوات غريبة من بطنى
ههههههههههههههههههههه
انا حاسة انها شوية وهتطلع تدينى قلمين من شدة الجوع
هههههههههههههههههه
أميرة الورد
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

بتدطردينا من المطبخ واللقمة واقفة في زورنا هههههههههههههههههههههههه

بس الاكل جااااااااااامد دانتي طلعتي اوربة يابنتي


طب خدي اتسحري من هنا :d
hebaahmed
انتم معجبكمش الاكل ولا اية
ولا صايمين
ههههههههههههههههههههههه
seamoon
ههههههههههههه
حته فكرة من الاخر
انا نفسى
هبه تعملى محشى ورق عنب
ونفسى اشرب عصير مانجه
وطبعا مش عايزة اعرف ازاى اطبخ
عشان انا لو اتعلمت ودخلت المطبخ
هاكل الاكل كله
عشان كدة فى معروف عندنا
ممنوع دخول سيموووووووووووووو المطبح
ههههههههههههههههه
فكرة تحفه يا حنان يا قمرررررررررررررررررررررر



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
طلبين مثل منتدى نحوم مصرية
ذكرى عضويتى فى منتدى نجوم مصريه ( نجوم اف ام )
سعر الضغطه متدني جدا من منتدي نجوم إف إم
هام لكل اعضاء منتدي نجوم اف ام

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية