طريقه عمل الجمبرى المقلى
[youtube]g6C3qBCpnT8[/youtube]
احلى جمبري مقلي مني لكم خطوة بخطوة بالصور والفيديو اليوم عملت جمبري مقلي بطريقة تجنن ومقرمش وشكله لذيذة جداا فإن الاسماك من الأكلات المفضلة نحب الطعم المميز والرائع والجمبري المقلي وجبة لذيذة يلا بينا نعمله مع بعض
place6
المقادير:
1 كيلو جمبري منظف ومقشر
1 كوب عصير 2 ثمره ليمون
3 كوب دقيق
1 م-ك ثوم مدقوق
1 م-ك كمون
1 م-ص فلفل اسود
زيت قلي
الطريقة:
عمل جمبرى – طريقة عمل جمبرى
عمل جمبرى - طريقة عمل جمبرى
اول حاجة نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر عشان ننظفه و نفتح الظهر بالشكل ده
و نشيل كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نضيف
و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكتر لحد ما يكون شكل الجمبرى مبطط مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده
و بعدين بنغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى و هى عبارة عن
صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة
ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة ( انا بجيبها اكياس جاهزة)
ملعقتين صغار ملح
من 6 الى 7 فصوص ثوم مدقوق
عصير ليمونة
و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دى و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة
بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق
2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل
بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون
و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه كويس
و بعدين نحطه فى خليط البيض باللبن
ثم بالبقسماط
و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز