اه ولله طلع في مربه للجزر و علي فكره طعمها خرافه هو في الاول اكيد هتبقي معترض علي الفكره بس صدقوني لما جربتها جالي صرع ^_-
الاول شوفو الصور بتاعت الطريقه الاولي:

الطريقه :
المقادير:
2 كيلو جزر مبشور
1 كيلو سكر
2 كوب عصير برتقال
2 عيدان قرفه
1 معلقه صغيره قرنفل
عصير 3 ليمونه
الطريقه:
1-نغسل الجزر و نقشره و نبشره بالمبشره
2-نضع الجزر في اناء و نضع عليه عصير البرتقال و السكر علي نار متوسطه
3-سنلاحظ ان الجزر بعد الغليان قل حجمه و زاد مائه
4-نتركه علي نار هادئه مع التقليب باستمرار كل فتره حتي يستوي الجزر ويبدأ ينشف من مائه(هذه العمليه تستغرق حوالي ساعتين)
5-نضع عيدان القرفه والقرنفل (ولا تذيدي منها حتي لا تسود لون المربي) وعصير الليمون مع التقليب المستمر حتي يبدأ في التماسك(هذه العمليه تستغرق حوالي نصف ساعه علي حسب كميه المربي)
ممكن عمل إختبار بأن نأحذ ملعقه صغيره من المربي ونضعها في طبق فإذا بدأت في الإنسياب فنعلم أنها بحاجه لمذيد من الوقت ولا ننسي انها عندما تبرد سوف تتماسك أكثر
6-نتركها حتي تبرد تماما ثم نضعها في برطمانات نظيفه وجافه ومعقمه (نضعها في الفرن لثواني حتي تتعقم)
ملحوظه هامه
الإناء المستحدم لابد أن يكون من الألومنيوم وليس من التيفال أو الإستانلستيل حتي لا تحترق.
و ده الطريقه الاول كدا خلصت و بصراحه انا مجربتش الطريقه الاولي ده
الصور للطريقه الثانيه :

المقادير:
كيلو جزر
كيلو سكر
كيلو ماء
معلقة كبيرة
ليمون
التحضير:
نحضر الجزر وننقعه قليلا فى الماء
ثم يغشل غسيلا جيدا ( يستحسن أن يغسل بفرشاة الخضروات )
يقطع ويفرى في الكبة ... أو يبشر بالمبشرة
ثم يضاف له السكر في طبقات متبادلة
ويترك مدة ساعتين
الطبخ:
يرفع على النار مع اضافة الماء على نار هادئة حتى يذوب السكر
تقوى النار حتى يغلي الخليط ويلين الجزر وينضج
يضاف الليمون وقليل من القرفة وقرنفلة وتغلي المربى من 3-5 دقائق ...
ثم ترفع من على النار وتعبا فى برطمانات