نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




افكار هاتساعدك وتسهل عليكى شغل المطبخ

 

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اعضاء وزوار المنتدى جيبالكم شويه افكار هاتسهل عليكم شغل المطبخ

1 -غلاى المياه هو احسن شي في اقل من دقيقه تغلي المياه تطبخي فيها على طول وكمان تسوي فيها القهوة والشاي ماتاخذ وقت

2- اشتري كمية اكواب بلاستيك وطباق اشكال صغيره وكبيره وحقت كريمه وجلي حتى الصواني يجي فيه نوع قصدير دوائر للبيتزا ومستطيلات للفطائر والباشميل

3 -سوي كميه من الشيره وحطيها في علبه كاتشب مثلا او علبه عصير فارغه للحلى وحطيها في الثلاجه


4- اقلي كمية من قطع الخبز واحفضيها في علبه بلاستيك في الدولاب لسلطة الفتوش

5- سوي كمية صلصه للبيتزا واحفضيها في الفريزر

6 - سوي كمية من حليب النستله واحفضيه في الفريزر ،واعصري كميه من
الليمون وضعيه بضغاط

7- افرمي ثوم واضيفي له زيت زيتون وحطيه بعلبه في الثلاجه

8- خذي علبة ملح ناعم فاضيه وضعي فيها دقيق لاستخدامها عند الفرد

9 - افرمي كمية من الطماطم وكيسيه وابشري جزر وقسميه في اكياس

10 - الدجاج اول ماتشريه قطعيه ارباع او انصاص وقسميه في اكياس وبهري منه للبروستد او الشيش طاووق وفرزنيه

11 - الباذنجان قطعيه شرايح واقليه ونشفيه بالمناديل وقسميه في اكياس للمصقعه

12 - كل مأسويتي دجاج خذي كمية من المرق وحطيه في كيسه لوقت الحاجه او للفطاير بالمرق.

13- قشري بطاطس وقطعيه مكعبات صغيره واقليها وقسميها في اكياس للحشوات

14 - كل شي تسوينه من للحم والدجاج خذي اللى يكفيك ونقعيه لان اذا نقعتي كميه كبيره واخذتي منها ورجعتي الباقي تفسد

15 - جهزي بهارات في علبه

16 - عند تفريز حشوات لاتضعي البهارات الا عند استخدامها

17 - حاولي تخرجين الهواء من الاكياس عند التفريز ومديها بشكل مسطح ومنبسط

18 - عند قلي خضار المصقعه اشطفيها بعد القلي بماء مغلي حتى ينزل الزيت

19 - رتبي لك جدول ولصقيه في المطبخ

20 - لحفظ الفلفل الحار حطيه في علبة بلاستيك في الفريزر

21 - عند شراء لفة سمبوسة لفيها كاملة واحفضيها في الفريزر تقعد اسبوع طازجة

22 - فيه انوع من الحلى ممكن تشوينه وتجمدينه مثل اصابع العروس وهي عجينه السمبوسه محشيه بجبن كيري لفي كميه واحفضيها في علبه /القطايف احشيها واحفضيها لحين القلي ورشيها بالشيره / السمبوسات المثلثه الصغيره احشيها جبن كيري واحفضيها لحين القلي والشيره / الكبه / ورق العنب / سبرنق رول

23- ممكن تفريز جيب التاجر وطريقته تاخذين قطعتين توست فوق بعض وتفردينها وتقطعينها دائري بعدين تغمسينها في بيض ثم بقسماط كثير واحفضيها

24 - المقليات اللي تجمدينها اذا اذا صرتي بتقلينها طلعيها على طول وقت القلي ويكون الزيت حار ولاتكثري الكميه مثلا كل 4 قطع علشان ماتبرد الزيت وتنفتح

25 - سوي نوعين عصير واحفضيها في جيك عصير الربيع مثلا ويجلس يومين او ثلاثه مو لازم كل يوم تسوين

26 - في بعض الطبخات والحلويات تحتاجين زبادي ومايكون متوفر علشان كذا جمدي كم علبه احتياط وماراح يتغير وكذالك الحليب واللبن

27 - اذا طبختي كل صحن او قدر تخلصين منه اغسليه على طول علشان ماتتراكم عليك
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل



28 -الشوربه اذا طبختي كميه كبيرة قبل ماتضعي الملح والبهارات اقسمي منها وضعيه في الثلاجة لليوم الثاني








المقال "افكار هاتساعدك وتسهل عليكى شغل المطبخ" نشر بواسطة: بتاريخ:



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
احدث افكار لتزيين المطبخ من ديكورات 2014
افكار هايلة لاابواب وشبابيك المطبخ ابداع الاستفادة من المساحة
افكار بسيطه لحل مشاكل مساحه المطبخ الصغير
افكار جامدة اخر حاجه لتزيين المطبخ

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية