طريقة عمل صنيه كوسة بالشاميل
خضار الكوسة من الخضروات المرغوبة للأكل عند الشعب المصرى ولكن عند بعض الناس تعتبر غير مرغوب فيها سواء محشى أو بصلصة الطماطم أو مع الخضروات الأخرى كخضار مسلوق واليوم أقدم لكم طريقة عمل صنيه كوسة بالشاميل وهى مرغوبة عند الكثيرين بسبب طعم البشاميل واللحم المفروم المعصج والكثير من السيدات يتقنوا عملها بجدارة
المكونات
لحم مفروم معصج
كوسه وبصل وفص ثوم
زبده ولبن وفنجان دقيق وجبنه مبشوره اى نوع متوافر
التوابل ملح وفلفل ابيض وبهار لحم وجوزه الطيب
الطريقه
نقطع الكوسه شرائح سميكه شويه .
ونشوحها فى الزبده مع البصل والثوم .
ونحضر طاسه ونحضر الصوص الابيض نحمر معلقتين من الدقيق فى الزبده .
نضيف كوب من اللبن ونقلبه بسرعه حتى يصير صوص ابيض سميك نوعاً .
نقلب الكوسه مع اللحم المعصج ونفرشه فى طاجن بيركس ونصب عليه الصوص الابيض ونغطيه بالجبن المبشور وندخله الفرن ليكمل تسويه ويحمر الوجه ويقدم ساخن .