الباذنجان من الخضروات الغنية بالحديد وطعمه لذيد جاا وهناك طرق مختلفة لطهو هذا المنتج
اولا المنتج له انواع كثيرة الباذنجان الرومى والباذنجان العروس والباذنجان الابيض
سنبداء بالرومى وهو مكور او بيضاوى وكبير الحجم يصل الى حجم كرة بيس بول وده ممكن ان نعمل منه اكثر من وجبه وايضا بعض السلطات
الوجبه الاولى وحتكون الباذنجان المقلى واليكى بعض النصائح علشان يخرج المنتج النهائى جميل ومن غير ما يكون شارب زيت
اولا نشترى النوع شديد السواد وكامل الاستدارة علشان ده بيكون كامل النضج والبذر فيه قليل
نحضرة الثمرة ونغسلها ونقشرها ونضع عليها قليل من الملح ونتركها ساعة فى مصفى ليخرج منها الماء الزياده وقبل القلى نرش عليها الدقيق تم تقلى فى زيت غزير مقدوح جيدا حتى تصبح لونها ذهبى تنشل من الزيت وتوضوع على ورق زبده لمتص منها الزيت وتقدم ساخنه وبالهنا والشفا
وسوف اتى لكم ببقية الاصناف على التوالى فتابعونى مع باب غنوج والتبوله الباذنجنى والكبده الكاذبة
اولا المنتج له انواع كثيرة الباذنجان الرومى والباذنجان العروس والباذنجان الابيض
سنبداء بالرومى وهو مكور او بيضاوى وكبير الحجم يصل الى حجم كرة بيس بول وده ممكن ان نعمل منه اكثر من وجبه وايضا بعض السلطات
الوجبه الاولى وحتكون الباذنجان المقلى واليكى بعض النصائح علشان يخرج المنتج النهائى جميل ومن غير ما يكون شارب زيت
اولا نشترى النوع شديد السواد وكامل الاستدارة علشان ده بيكون كامل النضج والبذر فيه قليل
نحضرة الثمرة ونغسلها ونقشرها ونضع عليها قليل من الملح ونتركها ساعة فى مصفى ليخرج منها الماء الزياده وقبل القلى نرش عليها الدقيق تم تقلى فى زيت غزير مقدوح جيدا حتى تصبح لونها ذهبى تنشل من الزيت وتوضوع على ورق زبده لمتص منها الزيت وتقدم ساخنه وبالهنا والشفا
وسوف اتى لكم ببقية الاصناف على التوالى فتابعونى مع باب غنوج والتبوله الباذنجنى والكبده الكاذبة