بصوا يابناويت العجينة بسيطه خاااااااالص ومكوناتها كمان ... أنا بصراحة مش بعملها بمقادير بصراحة
مكوناتها ... دقيق - ماء - لبن - زبدة - ذره ملح - معلقة صغيرة سكر .
الطريقة ياحلوين حتجيبوا الدقيق وتحطوا عليه ذره الملح ومعلقة السكر وحنعجنها بالماء واللبن وخدوا بالكم لازم يكونوا الأتنين كميات متساوية زى بعض يعني وبعدين نيجي على الرخامة نفردها ونخلي سمكها سم كده ونروح فاردين عليها الذبده وماتككونش سايحه ولا جامدة اوى يعني بحيث أننا تقدر نفردها كويس وبعدين نروح مطبقنها زى الظرف كده وبعدين بنروح حطنها فالتلاجة لمدة ربع ساعة مثلاً ونطلعها بعد كده ونفردها تانى وبعد مانفردها نروح مطبقنها زى المرة أللى فاتت ونحطها تانى فالتلاجة نحاول نكرر العملية دى حاولى أربع مرات .. ولو سألتونى بنعمل كده ليييييييييه ؟ حقلكم بنعمل علشان العجينة ترتاح وكمان علشان تطلع مورقه يني طبقات وبعد مانخلص الموضوع ده نروح فردنها على صنيه ونحطها فالفرن بس لازم الفرن تكون عاليه علشان الفطيرة تستوى بسرعة .... ولو الفرن كانت واطيه الزبده حتطلع بره الفطيرة وتنزل على الصنية وحتبقي ساعتها الفطيرة ناشفة ومش حلوة ...
بس يلا كلوها بألف هنا وشفا وأدعولى ..
مكوناتها ... دقيق - ماء - لبن - زبدة - ذره ملح - معلقة صغيرة سكر .
الطريقة ياحلوين حتجيبوا الدقيق وتحطوا عليه ذره الملح ومعلقة السكر وحنعجنها بالماء واللبن وخدوا بالكم لازم يكونوا الأتنين كميات متساوية زى بعض يعني وبعدين نيجي على الرخامة نفردها ونخلي سمكها سم كده ونروح فاردين عليها الذبده وماتككونش سايحه ولا جامدة اوى يعني بحيث أننا تقدر نفردها كويس وبعدين نروح مطبقنها زى الظرف كده وبعدين بنروح حطنها فالتلاجة لمدة ربع ساعة مثلاً ونطلعها بعد كده ونفردها تانى وبعد مانفردها نروح مطبقنها زى المرة أللى فاتت ونحطها تانى فالتلاجة نحاول نكرر العملية دى حاولى أربع مرات .. ولو سألتونى بنعمل كده ليييييييييه ؟ حقلكم بنعمل علشان العجينة ترتاح وكمان علشان تطلع مورقه يني طبقات وبعد مانخلص الموضوع ده نروح فردنها على صنيه ونحطها فالفرن بس لازم الفرن تكون عاليه علشان الفطيرة تستوى بسرعة .... ولو الفرن كانت واطيه الزبده حتطلع بره الفطيرة وتنزل على الصنية وحتبقي ساعتها الفطيرة ناشفة ومش حلوة ...
بس يلا كلوها بألف هنا وشفا وأدعولى ..