كلنا بيحب الارز بالبن انا عن نفسى بحبه جدا وبعمله لما بكون فاضية زكل اخواتى بيشكروا فيه علشان ليه طريقتى الخاصة
انا مش حبخل عليكم بيها انتوا زى مانتو عارفين احنا بمعمل الارز بالبن ازاى
كلكم حتقولوا نسلق الرز وبعدين نضيف عليه البن والمقبلات الخاصة بيه وشويه غليان ونصب فى الاطباق ويلا
انا بقول لكم لا دى طريقة مش اخترافيه الارز بعد شويه حيفصل من البن ويعوم على الوش حتقولوا لى احنا بنحط معلقة نشا علشان يتماسك حقول لكم برضه طعمة مش بيبقى حلو برضهولكن انا حقول لكم على طريقتى من غير رغى كتيير
المقادير
كوب ارز منقى ونظيف ومغسول ويترك ليجف قى الهواء الطلق فى مصفاه لمده 3 ساعت يعنى فى بلكونه مشمسة كده
وبعد كده نطحن كوب الارز فى الخلاط او المطحنه
يبقى كوب ارز مطحون و2 كوب لبن وكوب ماء وكيس فانليا ونصف كوب سكر ابيض
الطريقة
نضع كوب الماء على كوب الارز المطحون ونقلبه فى اناء زجاجى
نحضر حلة متوسطه الحجم ونضع فيها اللبن والفانليا والسكر ونضعها على النار حتى يغلى المفدار
ثم نضع الارز اللى فى الاناء بالماء ونستمر فى التقليب
حتى يغلظ القوام نتذوقه واذا كان عاوز سكر نزيد حسب الرغبه
ونطفى النار ونصب الارز فى اكواب او كاسات او اطباق انتى وذوقك
ونضع على الوجه رشه جوز هند و فول سودانىاو زبيب , مكسرات, بندق,عين جمل لوز
وممكن قرفة للبيحبها
انا مش حبخل عليكم بيها انتوا زى مانتو عارفين احنا بمعمل الارز بالبن ازاى
كلكم حتقولوا نسلق الرز وبعدين نضيف عليه البن والمقبلات الخاصة بيه وشويه غليان ونصب فى الاطباق ويلا
انا بقول لكم لا دى طريقة مش اخترافيه الارز بعد شويه حيفصل من البن ويعوم على الوش حتقولوا لى احنا بنحط معلقة نشا علشان يتماسك حقول لكم برضه طعمة مش بيبقى حلو برضهولكن انا حقول لكم على طريقتى من غير رغى كتيير
المقادير
كوب ارز منقى ونظيف ومغسول ويترك ليجف قى الهواء الطلق فى مصفاه لمده 3 ساعت يعنى فى بلكونه مشمسة كده
وبعد كده نطحن كوب الارز فى الخلاط او المطحنه
يبقى كوب ارز مطحون و2 كوب لبن وكوب ماء وكيس فانليا ونصف كوب سكر ابيض
الطريقة
نضع كوب الماء على كوب الارز المطحون ونقلبه فى اناء زجاجى
نحضر حلة متوسطه الحجم ونضع فيها اللبن والفانليا والسكر ونضعها على النار حتى يغلى المفدار
ثم نضع الارز اللى فى الاناء بالماء ونستمر فى التقليب
حتى يغلظ القوام نتذوقه واذا كان عاوز سكر نزيد حسب الرغبه
ونطفى النار ونصب الارز فى اكواب او كاسات او اطباق انتى وذوقك
ونضع على الوجه رشه جوز هند و فول سودانىاو زبيب , مكسرات, بندق,عين جمل لوز
وممكن قرفة للبيحبها