النهاردة جيبالكم طريقة عمل التوفى بالفستق من مطبخ منال العالم وبالفيديو كمان عشان تقدرى تطبقى بكل سهولة .
المقادير :-
اولا طبقة البسكويت :-
* كوب بسكويت مطحون
* كوب فستق مطحون
* ملعقة كبيرة سكر ناعم
* ملعقة كبيرة هيل ناعم
* ملعقة كبيرة جوزهند ناعم
* ملعقة صغيرة قرفة
* 1\2 كوب زبدة سايحة
ثانيا التوفى :-
* 1\2 كوب سكر
* 1\2 كوب كريمة سائلة
ثالثا الحشو :-
* علبة كبيرة حليب مركز محلى
* 6 مكعبات جبن كريمى لين
* 1\2 كوب قشطة
رابعا للتزيين :-
فستق حلبى مطحون
نبدأبالتحضــير :-
1. ضعى الرف الشبكى فى وسط الفرن وسخنى الفرن عند درجة حرارة 180 درجة
2. احضري قوالب الكيك الضغيرة وبطنيها باكواب الكيك الورقية
3. (خليط البسكويت ) احضرى طبق عميق وضعى فية البسكويت والسكر والهيل والفستق والقرفة والزبدة وجوزهند واخلطيهم كويس لحد ما تتكون عجينة خشنه
4. ( خليط الحشو ) احضرى طبق اخر وضعى فين الجبن والقشطة والحليب واضربيهم بمضرب يدوى لحد ما يتكون خليط ناعم .
5. استخدمى ملعقة الطعام وضعى الحشو على البسكويت فى الاكواب وامليها تماما
6. ضعيةفى الفرن لمدة 10 دقائق ثم اخرجيه من الفرن واتركية حتي يبرد تماما
7. ( التوفى ) ضعى السكر فى قدر متوسطة على نار متوسطة اتركى السكر علي النار حتى يحترق ويصبح كراميل
8. وزعى صلصة التوفى على الحلو بعد ان يبرد وزينى بالفستق
وبالهنا والشفا
المقادير :-
اولا طبقة البسكويت :-
* كوب بسكويت مطحون
* كوب فستق مطحون
* ملعقة كبيرة سكر ناعم
* ملعقة كبيرة هيل ناعم
* ملعقة كبيرة جوزهند ناعم
* ملعقة صغيرة قرفة
* 1\2 كوب زبدة سايحة
ثانيا التوفى :-
* 1\2 كوب سكر
* 1\2 كوب كريمة سائلة
ثالثا الحشو :-
* علبة كبيرة حليب مركز محلى
* 6 مكعبات جبن كريمى لين
* 1\2 كوب قشطة
رابعا للتزيين :-
فستق حلبى مطحون
نبدأبالتحضــير :-
1. ضعى الرف الشبكى فى وسط الفرن وسخنى الفرن عند درجة حرارة 180 درجة
2. احضري قوالب الكيك الضغيرة وبطنيها باكواب الكيك الورقية
3. (خليط البسكويت ) احضرى طبق عميق وضعى فية البسكويت والسكر والهيل والفستق والقرفة والزبدة وجوزهند واخلطيهم كويس لحد ما تتكون عجينة خشنه
4. ( خليط الحشو ) احضرى طبق اخر وضعى فين الجبن والقشطة والحليب واضربيهم بمضرب يدوى لحد ما يتكون خليط ناعم .
5. استخدمى ملعقة الطعام وضعى الحشو على البسكويت فى الاكواب وامليها تماما
6. ضعيةفى الفرن لمدة 10 دقائق ثم اخرجيه من الفرن واتركية حتي يبرد تماما
7. ( التوفى ) ضعى السكر فى قدر متوسطة على نار متوسطة اتركى السكر علي النار حتى يحترق ويصبح كراميل
8. وزعى صلصة التوفى على الحلو بعد ان يبرد وزينى بالفستق
وبالهنا والشفا