كلنا بنحب الجيلاتى صيف شتا وطبعا اكتر فى الصيف النهارده حعلمكم طريقة الجيلاتى زى اللى فى محلات العبد اللى فوسط البلد يلا دى براءة اختراع منى ليكم
المقادير
ربع كيلو كريم شانتى ساده بودر
من عند العطار او الحلوانى
كيلو لبن
وكاكاو خام
6 بيضات كبيرة
3 كوب سكر خشن
فانليا
جيلى حسب الطعم
الطريقة
نضرب الكريم
شانتى مع الحليب المحلى ب2 كوب سكر حتى يغلط القوام ونتركه فى البراد اقصد التلاجة او الفريريرز
نفصل البياض عن الصفار ونضرب البياض حتى يصبح مارنج
نضرب الصفار حيدا ونضيف اليه السكر الباقى 2 كوب ونضع عليهم الفانليا
نقلب الجميع على بعض ونضيف باكو الجيلى بالقراوله او المانجو او او حسب الرغبه
ونستمر فى التقليب
ونضع الاناء فى حمام ماء على النار لمده ربع ساعة مع التقليب علشان ما يكلكعش
وعندالانتهاء نتركه يبرد تمام ونضيف اليه الكريم شانتى ونستمر فى الضرب بالمضرب الكهرابى
ونتركه فى الديب فريرز لمده 7ساعات على الاقل ونقدمه بالهنا والشفا