اليوم انا جبتلكم بعض الأكلات الصينية سريعة التحضير
أختي مهوسة بالأكلات دي انا عن نفسي جربتها وعجبتي
توكلنا على الله
على فكرة قبل الأكل مباشرة ياريت تحضروا رقم الأسعاف محدش ضامن حالة
بعد الشر على الجميع
اول طبق عندنا هو أرز بالجمبري أو بقطع الفراخ بس على الطريقة الصينية
المقادير:
اكواب ارز ابيض معد سابقا
كوب من الجمبري المسلوق و المقشر أو قطع فراخ مسلوقة بردوا
حبة من الفلفل الرومي مقطعه الي شرائح
حبة جزر مقطعه الي شرائح كأعواد الكبريت
3 حبات بصل اخر مقطعة شرائح
ملعقتين من صوص الصويا
ملعقه كبيره من الزيت النباتي
كمية مناسبة من الملح
قطعه من الجنزبيل الاخضر مهروسه مع حبتين من الثوم
الطريقة:
- ضعي الزيت في مقلاه كبيره الي ان يسخن قليلا .
- اضيفي الثوم و الجنزبيل مع التحريك السريع .
- اضيفي الجزر ثم الفلفل الرومي و البصل الاخضر .
- ضعي صوص الصويا و الملح و حركي الخليط .
- ضيفي الجمبري او الفراخ .
- اضيفي الارز الابيض و حركيه لمدة دقيقتين حتى يسخن ثم قدميه في الحال .
الموضوع سهل جداً ولكن مختلف
ثاني طبق عندنا النهاردة هو عبارة عن فراخ شرائح بالكاجو
انا عن نفسي بموت في الطبق ده بس مش عارف ليه بيجيلي مغص في بطن رجلي بعد الأكل ما علينا
المقادير :
4 صدور دجاج مخليه
نصف كوب مرقة دجاج بودرة
2 ملعقة صوص صويا
ملعقة نشا ذرة
2 ملعقة زيت ذرة
بصله متوسطة الحجم مقطعة شرائح
فص ثوم مقطع صغير
كوب فاصوليا خضرا او لوبيا خضرا حسب الموسم
نصف كوب كاجو محمص
2 عرق بصل اخضر مقطع صغير
طريقة التحضير :
قطعي صدور الدجاج لشرائح طوليه وحطيهم على جنب .
اخلطي صوص الصويا والنشا ومرقة الدجاج مع بعضهم وبردوا حطيهم على جنب .
حمي ملعقة زيت في طاسة حاولي تكون تيفال ثم ضعي الدجاج وحمرية لمدة 3 دقائق وبردوا حطيهم على جنب .
ضيفي باقي الزيت في الطاسة ، ضعي البصل الثوم الكاجو الفاصوليا والبصل الاخضر وحمريهم لمدة 3 دقائق ايضا .
بعد كدة ضيفي الدجاج عليهم
ضيفي خليط مرقة الدجاج للمقادير واقلي بالتقليب لمدة دقيقتان
وكدة يكون الطبق الثاني جاهز للتقديم
المرة اللي جاية أبقى أرشيها عشان أعرف منها طبقين مغربي
مع تحياتي
أختي مهوسة بالأكلات دي انا عن نفسي جربتها وعجبتي
توكلنا على الله
على فكرة قبل الأكل مباشرة ياريت تحضروا رقم الأسعاف محدش ضامن حالة
بعد الشر على الجميع
اول طبق عندنا هو أرز بالجمبري أو بقطع الفراخ بس على الطريقة الصينية
المقادير:
اكواب ارز ابيض معد سابقا
كوب من الجمبري المسلوق و المقشر أو قطع فراخ مسلوقة بردوا
حبة من الفلفل الرومي مقطعه الي شرائح
حبة جزر مقطعه الي شرائح كأعواد الكبريت
3 حبات بصل اخر مقطعة شرائح
ملعقتين من صوص الصويا
ملعقه كبيره من الزيت النباتي
كمية مناسبة من الملح
قطعه من الجنزبيل الاخضر مهروسه مع حبتين من الثوم
الطريقة:
- ضعي الزيت في مقلاه كبيره الي ان يسخن قليلا .
- اضيفي الثوم و الجنزبيل مع التحريك السريع .
- اضيفي الجزر ثم الفلفل الرومي و البصل الاخضر .
- ضعي صوص الصويا و الملح و حركي الخليط .
- ضيفي الجمبري او الفراخ .
- اضيفي الارز الابيض و حركيه لمدة دقيقتين حتى يسخن ثم قدميه في الحال .
الموضوع سهل جداً ولكن مختلف
ثاني طبق عندنا النهاردة هو عبارة عن فراخ شرائح بالكاجو
انا عن نفسي بموت في الطبق ده بس مش عارف ليه بيجيلي مغص في بطن رجلي بعد الأكل ما علينا
المقادير :
4 صدور دجاج مخليه
نصف كوب مرقة دجاج بودرة
2 ملعقة صوص صويا
ملعقة نشا ذرة
2 ملعقة زيت ذرة
بصله متوسطة الحجم مقطعة شرائح
فص ثوم مقطع صغير
كوب فاصوليا خضرا او لوبيا خضرا حسب الموسم
نصف كوب كاجو محمص
2 عرق بصل اخضر مقطع صغير
طريقة التحضير :
قطعي صدور الدجاج لشرائح طوليه وحطيهم على جنب .
اخلطي صوص الصويا والنشا ومرقة الدجاج مع بعضهم وبردوا حطيهم على جنب .
حمي ملعقة زيت في طاسة حاولي تكون تيفال ثم ضعي الدجاج وحمرية لمدة 3 دقائق وبردوا حطيهم على جنب .
ضيفي باقي الزيت في الطاسة ، ضعي البصل الثوم الكاجو الفاصوليا والبصل الاخضر وحمريهم لمدة 3 دقائق ايضا .
بعد كدة ضيفي الدجاج عليهم
ضيفي خليط مرقة الدجاج للمقادير واقلي بالتقليب لمدة دقيقتان
وكدة يكون الطبق الثاني جاهز للتقديم
المرة اللي جاية أبقى أرشيها عشان أعرف منها طبقين مغربي
مع تحياتي