رمضان على الابواب وكلنا عارفين هو جاى امتى ربنا يقوينا ويصبرنا على الحر والعطش وطبعا اول ما المغرب يؤذن نجرى على العصير وهاتك يا شرب وده امر غير صحيح امرنا رسولنا الكريم بان نتناول تمرة فور الافطار ونقوم للصلاة وبعد ذاللك ناكل ونشرب ما نشاء باعتدال ايضا وان لم نجد فشربة ماء بدل التمر والان جاء موعد شرب العصير
الان يوجد فى الاسواق وافواكه كثيرة لذيدة ومغذية
منها المانجو ونشترى المانجو الكبيرة الحجم الخاليه من الالياف ونقوم بتقشيرها وتقطيعها واضافة السكر اليها ونضربها فى الخلاط ونضعها فى دورق بالبراد وتقدم بعد الافطار
الجوافة وهى ممتازة نختار الثمار الكبيرة ونفصل القلب المبذر ونضربها مع السكر والماء فى الخلاط وزى صحبتها برده
واما الفراولة
فهى لها طريقتان الاولى نختار الثمار الكبيرة ونقطعها شرائح ونضع عليها السكر طبقات يعنى طبقة فراولة مقطعة وطبقة سكر ونتركها هتى تنزل السائل الخاص بها ونضعها فى برطمانات فى البراد ونقدمها مع كثير من مكعبات الثلج لانه مركز
والطريقة الاخرى ان نضع الفراولة بعد تقشيرها مع السكر وننخلطها فى الخلاط وممكن اضافة اللبن لزيادة القيمة الغذائية للاطفال
ولا ننسى عصير التفاح
تفاح على حسب المقدار بتاعك تمام
وبعدها تغسلية وتقشرية وتقطعية
وبعدها تحطية فاى حاجة تستحمل النار
وتحطية وتحطى لاسكر على حسب الكمية وتحطى فية ماية لحد ما تغطية
وتحطية على الناار
يادوب 5 دقايق وتشلية علطول
وتسبية يهدى شوية
او يبردو تمام
وبعدها نحطه فى الخلاط
ونحط شوية ماية كويسين يعنى فى الخلاط وسكر على سحب ما تحبى انتى
ونضربهم فى الخلاط
ولا تنسى الكيوى ده تحفة فى العصير وكمان رجيم مافيش كده
اما العصائر المجففة فعند التمر هندى والكرارديه والخروب وكلهم مشروبات صحية
يغلى قطعه كبيرة من التمر الهندى
اما الكركديه فناخذ حفنه قد قبضة اليد ونغسلها ونضع عليها كوبان من الماء المغلى ونتركها 6 ساعات
ونصفيه ونخلط مغلة التمر على منقوع الكركديه ونحليه بسكر مركز وبعدين نضعه فى البراد ونقدم منه بعد التخفيف وتقبل الطعم لانه مركز
ولا ننسى الخروب مقدار من الخروب الناعم ونقوم بخلطه مع السكر لمده ساعتين ونقوم بتسخين المقدار فى كسرولة لمدة 3 دقائق مع التقليب ونتركة ساعة وبعد ذاللك نضيف الماء المغلى ونتركه 7 ساعات نقع ونصفى العصير ونضعه فى البراد لحين تناوله مثلج