نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




طريقة عمل حلويات العيد للشيف حسن بالصور

 

النهاردة هنحضر احلى حلويات العيد من مطبخ الشيف حسن المشهور بخبرته الجامدة فى عمل الحلويات , طبعا العيد قرب وكل ست بيت بتفكر تشترى الحلويات ولا تعملها فى البيت علشان ممكن متطلعش بجودة وطعم اللى بنشتريه من بره , لكن اليوم بنقول لكل ست بيت انك تقدرى تحضرى اشهر الحلويات فى بيتك وبكل سهولة , كل اللة عليكى انك تحضرى المقادير وتمشى مع خطوات تجهيزها وباذن الله تطلع جميلة جدا , وفعلا متجربة كثير والطريقة اللى هنقدمها النهاردة لشيف الحلويات الشهير الشيف حسن " يجمالوا يجمالوا " , اقولكم تعالوا نشوف هنحضر ايه مع بعض , اطباق اليوم هو كعك العيد وبسكويت العيد , وباذن الله هنكمل باقى حلويات العيد مع بعض من البيتى فور والغريبة وكل طبق عايزة تعرفى مقاديره وطريقة تحضيروه اكتبيلنا وباذن الله نرد عليكى فى اسرع وقت , واخير اقولكم بالهنا والشفا وعيد سعيد .
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل



كعك العيد للشيف حسن


المقادير:
كيلو دقيق
50 جم دقيق سمولينا
5 جم ملح
5جم ريحة كعك
10 جم سكر
باكو بيكنج بودر
نصف كيلو سمن باردة
كوباية لبن كبيرة

طريقة التحضير
نجيب الدقيق ونضعه في العجان ونضع عليه ربع كوب دقيق السمولينا والملح والسكر وريحة الكعك والبيكنج بودر ونخلطهم في العجان لمدة 10 دقائق ثم نضع السمن البارد ونشغل العجان ثم نضع اللبن واحده واحده ونشغل العجان حتي نلاحظ ان العجينة بدأت تثقل ثم نعلي سرعة المضرب حتي يصبح لون العجينة فاتح واصبحت متجانسة مع بعضها ثم نلمها ونريحها لمدة 20 دقيقة ونغطيها ثم نكورها كور صغيرة و نضغط عليها ضغطة بسيطة ونأخد حوالي 2 جم حشو ونضعه داخل الكعكة ونضغط عليها ونضعها في صينية ثم نشكلها حسب الرغبة ثم نضعها ترتاح لمدة 20 دقيقة ثم ندخله الفرن لدرجة حرارة 180 درجة لمدة 12 دقيقة ثم نرشه بالسكر البودر .

بسكويت النشادر للشيف حسن

المقادير:
500 جم زبدة
200 جم سكر
100 جم لبن
20 جم نشادر
5 جم فانيليا
750جم دقيق
3 بيضات
نصف معلقة بيكنج بودر

الطريقة:
نخلط السكر والزبدة والنشادر والدقيق مع بعض وفي العجانة وتخفق خفقا جيدا و نضيف البيض بيضة ببيضة والعجانة شغالة ونضيف الفانيليا ونضيف اللبن في العجانة و نخلط نصف معلقة البيكنج بودر ونستمر في العجن و نجيب القمع بتاع الحلويات ونحط فيه وش البسكويت بيبقي شكل المشط كده
ونحطه في القرطاس ونخرج البسكويت عندنا في الصينية ونظبط الفرن علي درجةحرارة 120 مئوية وندخل الصينية لمدة 20 دقيقة ونخرج الصينية لما يكون لون البسكويت ذهبى ولو استخدمتى الماكينة العادية بتاع البسكوت تضيفى 250 دقيق على المقدار المكتوب .






المقال "طريقة عمل حلويات العيد للشيف حسن بالصور" نشر بواسطة: بتاريخ:



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
طريقة عمل حلويات العيد بالخطوات والصور
طرق حلويات العيد تحفه 2013- طرق مخبوزات العيد سهله وبسيطه وجمييييله جدا - حلويات روعه
طريقة عمل حلويات العيد الجزائريه بالصور،حلويات العيد الجزائريه بالصور،اشهى الحلويات
حلويات بالكوكو والمربى,حويات 2011,حلويات العيد,مصر,السعودية,الخليخ,شمال افريقيا
حلويات العيد بالصور - افخم حلويات العيد بالصور

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية