تتميز تورته الفرح بالادوار المتعدده والالوان الهادئه فقلما نرى تورته بالشكولا بالرغم من حبى لشكولا لكن للاسف لا استطيع ان اقوم بمخاطرة اختيارها فى فرحى واعلب التورتات بتكون الابيض او الروز وقلما نرى تورته الفندان او تورت رخامية واليكن بعض الاشكال والاقكار المختلفة
الاهمية الكبرى لعمل التورته هى الكيكة الاسفنجية وهى الجسم الرئيسى الذى يتم عليه التزين والنقش لتخرج لنا بهذا الشكل وايضا اختيار انواع من الكريمات الطازجة واختيار الانواع غير الدسمة حتى تعطى القوام المناسب
ولا ننسى الاعمدة والالوان الصحية وهى ايضا سوف تجدينها عند محلات الحلوانى وباسعار بسيطة
وشوف اقوم بشرح الخطوات المهمة لعمل تورته ناحجة عقب الصور اوعو ترحوا فى حته تانية
و من الاسرار العامه لنجاح الكيكه الاسفنجيه:
* وافضل استخدام الخلاط او الكتيشن مش المضرب ضرب البيض و السكر جيدا و لفتره كافيه على سرعه عاليه
* علشان ترتفع الكيكة الفرن يكون حار و عند ادخال الكيكه نخفض الحراره ل 180
*
الكيكه تحتاج صينيه سميكه لتمام النضج اذا كانت صينيك رقيقه ضعي اي صينيه تحتها حتى لا تحترق
* عدم فتح الفرن قبل مرور 40 دقيقه على وضع الكيكه
* حتى لا تهبط ويخرج منها الهواء ويقل ارتفاعهالا تخرجي الكيكه من الصينيه الا عندما تبرد تماما
السر الاخير انا سمعته من زمان في برنامج لمنال العالم و جربت الطريقه و فعلا طلعت كيكه رائعه و هي انها ضربت البيض على حمام ماء ساخن لماذا؟ علشان البيض يكون نص سوا ( بس مش تقليه على حمام البخار مجرد انك تقيسي الحراره بصبعك لو حسيتيه دافىء يبقى خلاص كفايه عليه حمام البخار الساخن ) بالطريقه دي عمر الكيكه ما حتهبط منك ان شاء الله
مقاديرالكيكة الاسفنجيه :
* 6 بيضات
* كوب سكر
* كوب دقيق
* فانيليا
* معلقه كبيره بيكنج بودر
للتزين:
3 كيس كريم شانتي
كيوي _ فراوله _ مانجو
اوكمبوت خوخ او مشمش
ولا تنسى الورود والاكسسورات
طريقة العمل:
1: يخفق البيض مع الفانيليا ثم نضع السكر حبه حبة ونستمر في الخفق الى أن يغلظ قوام الخليط وان يصبح مثل الكريمة.
2: ينخل الدقيق ويوضع حبه حبه على الخليط السابق ويقلب بخفة بملعقةالى ان يختفي الدقيق ويمتزج بالخليط وايضا نضع البكنج باودر.
3: يوضع الخليط في صينيه مدهونة بالسمن ومرشوشة بالدقيق.
توضع فى الفرن على درجة حراره 0 لمده 45 دقيقة.
نتركها تبرد قليل ثم نقلبها ونتركها تبرد تماماثم
مقوم بمهمة التزيين
تشق التورتة الى طبقتين وتشرب بقليل من ماء الكمبوت أو أى عصيرثم تحشى بالكاسترد وممكن حشوهابأى نوع أخر من الكريمة.
تقطع التورته الى نصفين ونعكس وضعهمابحيث يكون الجزء المقطوع الى الخارج لتعطينا شكل الفراشة.
نخفق الكريم شانتي.
وندهنه عليها ثم نزينها كما في .
يفضل دهن الفاكهة بالجيلي البارد السايل.
ده الشكل النهائى ...
محلوظة
الكمبوت : هوه عباره عن فاكهة مجففة تباع فى السوبر ماركات سعر العبوة 6 جنيه مصرى هاتى الخوخ والمشمش اشكالهم والوانهم حلوة
الاهمية الكبرى لعمل التورته هى الكيكة الاسفنجية وهى الجسم الرئيسى الذى يتم عليه التزين والنقش لتخرج لنا بهذا الشكل وايضا اختيار انواع من الكريمات الطازجة واختيار الانواع غير الدسمة حتى تعطى القوام المناسب
ولا ننسى الاعمدة والالوان الصحية وهى ايضا سوف تجدينها عند محلات الحلوانى وباسعار بسيطة
وشوف اقوم بشرح الخطوات المهمة لعمل تورته ناحجة عقب الصور اوعو ترحوا فى حته تانية
و من الاسرار العامه لنجاح الكيكه الاسفنجيه:
* وافضل استخدام الخلاط او الكتيشن مش المضرب ضرب البيض و السكر جيدا و لفتره كافيه على سرعه عاليه
* علشان ترتفع الكيكة الفرن يكون حار و عند ادخال الكيكه نخفض الحراره ل 180
*
الكيكه تحتاج صينيه سميكه لتمام النضج اذا كانت صينيك رقيقه ضعي اي صينيه تحتها حتى لا تحترق
* عدم فتح الفرن قبل مرور 40 دقيقه على وضع الكيكه
* حتى لا تهبط ويخرج منها الهواء ويقل ارتفاعهالا تخرجي الكيكه من الصينيه الا عندما تبرد تماما
السر الاخير انا سمعته من زمان في برنامج لمنال العالم و جربت الطريقه و فعلا طلعت كيكه رائعه و هي انها ضربت البيض على حمام ماء ساخن لماذا؟ علشان البيض يكون نص سوا ( بس مش تقليه على حمام البخار مجرد انك تقيسي الحراره بصبعك لو حسيتيه دافىء يبقى خلاص كفايه عليه حمام البخار الساخن ) بالطريقه دي عمر الكيكه ما حتهبط منك ان شاء الله
مقاديرالكيكة الاسفنجيه :
* 6 بيضات
* كوب سكر
* كوب دقيق
* فانيليا
* معلقه كبيره بيكنج بودر
للتزين:
3 كيس كريم شانتي
كيوي _ فراوله _ مانجو
اوكمبوت خوخ او مشمش
ولا تنسى الورود والاكسسورات
طريقة العمل:
1: يخفق البيض مع الفانيليا ثم نضع السكر حبه حبة ونستمر في الخفق الى أن يغلظ قوام الخليط وان يصبح مثل الكريمة.
2: ينخل الدقيق ويوضع حبه حبه على الخليط السابق ويقلب بخفة بملعقةالى ان يختفي الدقيق ويمتزج بالخليط وايضا نضع البكنج باودر.
3: يوضع الخليط في صينيه مدهونة بالسمن ومرشوشة بالدقيق.
توضع فى الفرن على درجة حراره 0 لمده 45 دقيقة.
نتركها تبرد قليل ثم نقلبها ونتركها تبرد تماماثم
مقوم بمهمة التزيين
تشق التورتة الى طبقتين وتشرب بقليل من ماء الكمبوت أو أى عصيرثم تحشى بالكاسترد وممكن حشوهابأى نوع أخر من الكريمة.
تقطع التورته الى نصفين ونعكس وضعهمابحيث يكون الجزء المقطوع الى الخارج لتعطينا شكل الفراشة.
نخفق الكريم شانتي.
وندهنه عليها ثم نزينها كما في .
يفضل دهن الفاكهة بالجيلي البارد السايل.
ده الشكل النهائى ...
محلوظة
الكمبوت : هوه عباره عن فاكهة مجففة تباع فى السوبر ماركات سعر العبوة 6 جنيه مصرى هاتى الخوخ والمشمش اشكالهم والوانهم حلوة