طريقة عمل المكرونة بالبشاميل على البارد الكثير منا لا يعرف هذه الطريقة بالرغم من وجود اكثر من طريقة لعمل البشاميل ولن طريقة اليوم لا تحتاج الى اى سمن فى عمل البشاميل المكونات نصف كيلو مكرونة كيلو ونص لبن ويفضل لبن معلب صباحو مثلاً 8 معالق دقيق معلقة لبن نيدو بيضاية فلفل اسود وملح وسكر كيلو الا ربع لحمة مفرومة 3 بصلات كبار يتم بشرهم طريقة العمل يتم سلق المكرونة بوضعها على ماء مغلى مع شوية زيت الى ان تستوى نصف سلقة ويتم تعسيق اللحمة بعد بشر البصل وتقليبه على النار فى شوية زيت او سمن اى مادة دهنية مفضلة لديكم وبعدين يتم سكب اللحمة عند تدبيل البصل ويتم تقليبهم شوية وبعدين احط كوب ماء الى ان تغلى واوطى عليها عشان تستوى اما طريقة عمل البشاميل فاحضرى حلة وتقومى بوضع كيلو ونص لبن وال8 معالق دقيق ومعلقة صغيرة سكر وضعى الملح والفلفل الاسود او الابيض وقومى بضرب الخليط بمضرب البيض واذا لم يتوافر لديكى قومى بضربهم فى الخلاط الى ان تظبطى الطعم المناسب
اسرع واسهل طريقة لعمل المكرونة بالبشاميل
ثم ضعى الخليط على النار الى ان تحضرى القوام المطوب وعندما يبرد ضعى عليه بيضاية قد تم خفقها فى فلفل اسود وبعدها تحضرى صنية وتضعى فيها شوية بشاميل مثلها مثل المادة الدهنية اى بدلاً من الزيت او السمن وبعدها اكثر من نصف المكرونة تحضريها فى مكان اخر وتقمى بوضع البشاميل عليها وتقومى بالتقليب ثم وضعه فى الصنية ثم ضعى شوية جبنة رومى مبشور ثم اللحمة المتعسقة ثم جبنة رومى اخرى ثم باقى المكرونة ثم البشاميل المتبقى وتضعى من فوقهم جبنة رومى مبشور وجبن موتزريلا (حسب الرغبة) وتدخليها الفرن وقومى بتسويتها وبالهنا والشفا
اسرع واسهل طريقة لعمل المكرونة بالبشاميل
ثم ضعى الخليط على النار الى ان تحضرى القوام المطوب وعندما يبرد ضعى عليه بيضاية قد تم خفقها فى فلفل اسود وبعدها تحضرى صنية وتضعى فيها شوية بشاميل مثلها مثل المادة الدهنية اى بدلاً من الزيت او السمن وبعدها اكثر من نصف المكرونة تحضريها فى مكان اخر وتقمى بوضع البشاميل عليها وتقومى بالتقليب ثم وضعه فى الصنية ثم ضعى شوية جبنة رومى مبشور ثم اللحمة المتعسقة ثم جبنة رومى اخرى ثم باقى المكرونة ثم البشاميل المتبقى وتضعى من فوقهم جبنة رومى مبشور وجبن موتزريلا (حسب الرغبة) وتدخليها الفرن وقومى بتسويتها وبالهنا والشفا