SIZE="4"]لحم الدجاج بحتوي على 130 سعر لكل 100 جرام منزوع الجلد، أما القطع ذات الجلد فهي دهني وتعطي 170 سعر لكل 100 جرام. لذا يفضل لاصحاب امراض الشرايين او اومن يرغبون فى التخسيس نزع الجلد قبل تناوله واذا نظرنا الى من يعانون من الامراض المختلفة مثل امراض القلب والدم لرأينا السبب الرئيسى فى ذلك هو الدهون المشبعه فيجب ان نقلل من تناول اللحوم الحمراء ولتكن الاولوية فى الطعام للاسماك والدواجن وتحتوي لحوم الدجاج علي بروتين سهل الهضم وهو افضل واعلى قيمه من لحوم الابقار والاغنام ، كما تمد الجسم بفيتامين لذلك تعتبر ثانى افضل اللحوم بعد الاسماك لصحة الانسان وبالرغم من انقيمتع العذائية هى الاعلى الان انه ارخص سعرا للمستهلك كما انه غنى بالاملاح المعدنية التى يحتاجها الجسم واليوم اقدم لكم طريقة عمل لحوم الدجاج افضل من شرائها من المطاعم
دجاج كنتاكى ـــــــــ
معظمنا بيحب الدجاج وخاصة المقلى على طريقة كنتاكى أو بروستد
والطرق كتيرة وبنحتار نختار أى طريقة ،اللى بيفرق ياجماعة بين الدجاج اللى بنعمله فى البيت عن المحلات هى طرقة التسوية فى ماكينات اللى بتستخدمها المطاعم اللى بتساعد على تجفيف الدجاج من الماء ،وبكده بيحتفظ الدجاج بالقرمشة فترة أطول، عشان كده لمانحب نعملها فى البيت يفضل نقلى الدجاج قبل التقديم مباشرة .
والتتبيلة بتاعتنا سهلة جدآ ومكوناتها بسيطة وان شاء الله تعجبكم
___ المقاديرـــــ
_ 1 دجاجة متوسطة مقطعة 12قطعة بالعظم مغسولة جيدآ ويفضل
نقعها فى ماء وليمون وملح قبل وضعها فى التتبيلة.
_**** التتبيلة::
_ لتر ماء مضاف اليه فنجان خل .
_نصف معلقة كبيرة شطة
_ملح حسب الرغبة.
_ عصير 2 ليمونة.
_1 معلقة صغيرة جنزبيل مطحون.
ـــــــــــــــــ الطريقةــــــــــــ
نخلط جميع المكونات مع بعضها خلطآ جيدآ،ثم نصفى الدجاج ونضعه
فى التتبيلة ونقلبه جيدآ فى التتبيلة ونتركه فى التلاجة قبل القلى
3--4 ساعة ليتشرب الطعم.
نجهز الزيت للقلى ،ويكون فى وعاء غميق لأن لابد ان الدجاج يكون مغطى بالكامل بالزيت، و نرفع الدجاج من التتبيلة مع الإحتفاظ بالتتبيلة ونبطن قطع الدجاج بالدقيق ثم نغمسها فى خلطة التتبيلة مرة أخرى ونرجع نبطنها بالدقيق مرة تانية وننفضها من الدقيق الزائد
وتوضع فى الزيت الساخن.
أهم شىء عند القلى أن يكون الزيت ساخن كفاية ونضع كمية مناسبة فى الوعاء بحيث لا تكون زيادة مما يبرد الزيت وتلتصق القطع ببعضها،وبعد وضع قطع الدجاج فى الزيت الساخن نهدأ النار مع الإحتفاظ بغليان متوسط للزيت وتقريبآ الدجاج بيستوى فى وقت من6--8 دقائق وعندما يصبح لونها ذهبى جذاب ترفع من الزيت وتوضع على مناديل مطبخ لإمتصاص الزيت الزائد وتقدم ساخنة..
أتمنى إنها تعجبكم.ولو فيه أى اسفسار أو إقتراح إتفضلوا[/SIZE]