السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اهلا وسهلا بكل الاعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه الكرام واهلا بكل عشاق اكلات الحواوشى النهارده جيبالكم الذ واطعم واجمل واحلى طريقه لعمل الحواوشى من مطبخى بالخطوات والصور وفى نصف ساعه يكون عندك احلى وانظف حواوشى ويعتبر الحواوشى من الاكلات المغذيه والمفضله والمحبوبه لدى الكبار والصغار واليكم اسهل واسرع واطعم طريقه لعمل الحواوشى البيتى بخطوات سهله وبسيطه اتمنى ان تنال اعجابكم ورضاكم
المكونات:-
لحم مفروم
بصل مقطع صغير جدا ( او مفروم فى الكبة )
طماطم مقطع صغير
فلفل رومى مقطع
بقدونس مقطع
3 ملعقة كبيرة صلصة الورشيستر ( لكل نص كيلو )
2 ملعقة كبيرة كاتشاب (لكل نص كيلو )
صلصة الستيك
ملح و فلفل اسود
بهارات اللحم المخلوطة
شوية بهارات الباربيكيو
زيت زيتون
أرغفة عيش صغيرة
ممكن نستغنى عن حاجة واحدة من دول ( الكاتشاب او صلصة الستيك ) حاجة واحدة منهم بس مش الاتنين
نحط البصل على اللحم و نتبله بالملح و الفلفل و نقلبه
نحط الورشيستر
نحط البهارات و الكاتشب و صلصة الستيك
و نخلط كله كويس
و بعدين نضيف البقدونس و الفلفل الرومى و البقدونس
و نخلطهم و ده شكلهم بعد الخلط وكده بقى جاهز
نجيب ورق فويل كبير و نحط نقطة زيت زيتون ( نقطة بمعنى نقطة عشان لو كترنا العيش يعجن )
و ندهن المكان اللى هيتحط عليه العيش و الناحية التانية اللى تقفل عليها
و مايبقاش في اى زيت زياده خالص زى كده
و بعدين نفتح جزء من العيش من فوق كده
و نحط على الفويل المدهون
و نحشى العيش
و نقفله و ندهن وشه باللى باقى من الزيت فى الفرشاة
و نقفل علي الفويل من ال 3 نواحى الباقية
و دى كانت الكمية كلها انا عملت تقريبا تلت كيلو عمللى 6 أرغفة
و نحطهم فى الفرن ساخن من قبلها بشوية يعنى على حرارة 180 ل 200 درجة كده
و نسيبه تقريبا 20 دقيقة
و نطلع واحد و نفتحه نتأكد ان اللحمة استوت
وبعدين نطلع الباقى و نفتحهم كلم عشان بخار المية و السخونية ماتنزلش فيهم ماية و يعجنوا
و اوعوا تحطو على الصاج بتاع الفرن اللى تحت عشان العيش مايتحرقش
و دى كانت النتيجة بعد 20 دقيقة
اول ما طلعتوا كان منفوخ من البخار اللى جوة
و هنا فتحته
لو بتحبى وشّه محمص اكتر لما تشيلى الفويل دخليه الفرن تانى و شغلى الشواية و البوتجاز من تحت و حطيه فى الرف الوسطانى و خلى عينك عليه احسن يتحرق
و بعدين قدمته مع الشيبسى و السفن اب
اهلا وسهلا بكل الاعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه الكرام واهلا بكل عشاق اكلات الحواوشى النهارده جيبالكم الذ واطعم واجمل واحلى طريقه لعمل الحواوشى من مطبخى بالخطوات والصور وفى نصف ساعه يكون عندك احلى وانظف حواوشى ويعتبر الحواوشى من الاكلات المغذيه والمفضله والمحبوبه لدى الكبار والصغار واليكم اسهل واسرع واطعم طريقه لعمل الحواوشى البيتى بخطوات سهله وبسيطه اتمنى ان تنال اعجابكم ورضاكم
المكونات:-
لحم مفروم
بصل مقطع صغير جدا ( او مفروم فى الكبة )
طماطم مقطع صغير
فلفل رومى مقطع
بقدونس مقطع
3 ملعقة كبيرة صلصة الورشيستر ( لكل نص كيلو )
2 ملعقة كبيرة كاتشاب (لكل نص كيلو )
صلصة الستيك
ملح و فلفل اسود
بهارات اللحم المخلوطة
شوية بهارات الباربيكيو
زيت زيتون
أرغفة عيش صغيرة
ممكن نستغنى عن حاجة واحدة من دول ( الكاتشاب او صلصة الستيك ) حاجة واحدة منهم بس مش الاتنين
نحط البصل على اللحم و نتبله بالملح و الفلفل و نقلبه
نحط الورشيستر
نحط البهارات و الكاتشب و صلصة الستيك
و نخلط كله كويس
و بعدين نضيف البقدونس و الفلفل الرومى و البقدونس
و نخلطهم و ده شكلهم بعد الخلط وكده بقى جاهز
نجيب ورق فويل كبير و نحط نقطة زيت زيتون ( نقطة بمعنى نقطة عشان لو كترنا العيش يعجن )
و ندهن المكان اللى هيتحط عليه العيش و الناحية التانية اللى تقفل عليها
و مايبقاش في اى زيت زياده خالص زى كده
و بعدين نفتح جزء من العيش من فوق كده
و نحط على الفويل المدهون
و نحشى العيش
و نقفله و ندهن وشه باللى باقى من الزيت فى الفرشاة
و نقفل علي الفويل من ال 3 نواحى الباقية
و دى كانت الكمية كلها انا عملت تقريبا تلت كيلو عمللى 6 أرغفة
و نحطهم فى الفرن ساخن من قبلها بشوية يعنى على حرارة 180 ل 200 درجة كده
و نسيبه تقريبا 20 دقيقة
و نطلع واحد و نفتحه نتأكد ان اللحمة استوت
وبعدين نطلع الباقى و نفتحهم كلم عشان بخار المية و السخونية ماتنزلش فيهم ماية و يعجنوا
و اوعوا تحطو على الصاج بتاع الفرن اللى تحت عشان العيش مايتحرقش
و دى كانت النتيجة بعد 20 دقيقة
اول ما طلعتوا كان منفوخ من البخار اللى جوة
و هنا فتحته
لو بتحبى وشّه محمص اكتر لما تشيلى الفويل دخليه الفرن تانى و شغلى الشواية و البوتجاز من تحت و حطيه فى الرف الوسطانى و خلى عينك عليه احسن يتحرق
و بعدين قدمته مع الشيبسى و السفن اب