1- لما تيجوا تقطعوا مكعبات اللحمة، الفراخ او الشاورمة، حطوها قبل التقطيع فى الفريزر لمدة نص ساعة و قطعوها... هاتبقى اسهل بكتير!
2-احسن طريقة تطبخى بيها المكرونة إنك تسلقيها لمدت ٨ دقائق بس و تحطى ملح فى المياة و بعد كدة تحطيها على الصلصة.
بلاش زيت فى مياة السلق لإن الزيت مش هايخلى الصلصة تمسك فى المكرونة و الطعم مش هيبقى حلو
3-جربوا اسهل طريقة لتقشير الكيوي... هاتوفر عليكم وقت كتير!
4-إوعي تحطي ملح و فلفل و انتي بتسلقي الخضار السوتيه او حتي لو بتسبكيه في الأول... لو هو الملح إتزود في مرحلة الطبخ هينقص من كل فوايده الغذائية اللي جسمك بيحتاجها. حاولي دايماً تتبلي الخضار في الأخر
5-حاولي دايماً تقللي ملح في الأكل علي قد ما تقدري و تشربي اكتر من ١٢ كوب مياة في اليوم عشان بيساعد علي تقليل نسبة المياة في الجسم و ب بيساعد جدا ً علي التخسيس.
ممكن تعوضي طعم الملح بالبهارات و التوابل
6-عشان تحافظي على طعم و نضارة بهارات عائلة الفلفل الأحمر زي البابريكا والشطة المطحونة، خزنيها جوه الثلاجة.
7-لو الطاسة أو الحلة بتاعتك ولعت وأنت بتعملي الأكل، متخافيش! بكل بساطة املئي كوباية بالملح وأدلقيها على الطاسة أو الحلة المولعة والنار هتطفي على طول
متستخدميش مياه عشان ممكن تطرطش الزيت وتعمل حريقة.
8-لو لسة بتتعلمى الطبخ و وانت بتسلقى رز عَجِن منك، ماتقلقيش... زودى عليه لبن، سكر، قرفة و زبيب و بكدة تبقى عملتى رُز بالبن.
إوعى تفقدى الأمل فى الطبيخ بسرعة
9-بدل ما تشتري سكر بودرة عشان البيت، ممكن أنت تعملي سكر بودرة في المطبخ بسهولة جدا!
في خلاط حطي كوب سكر مع ملعقة نشا الذرة، أخلطي على سرعة عالية لحد ما السكر ينعم لمدة دقيقه
10-مع البيض، من الأفضل أنك تكسري البيضة على سطح مستوي بدلا من الحافة، ده عشان تفادي قطع قشر الصغيرة اللي ممكن تقع وتوسخ صفار وبياض البيض.
2-احسن طريقة تطبخى بيها المكرونة إنك تسلقيها لمدت ٨ دقائق بس و تحطى ملح فى المياة و بعد كدة تحطيها على الصلصة.
بلاش زيت فى مياة السلق لإن الزيت مش هايخلى الصلصة تمسك فى المكرونة و الطعم مش هيبقى حلو
3-جربوا اسهل طريقة لتقشير الكيوي... هاتوفر عليكم وقت كتير!
4-إوعي تحطي ملح و فلفل و انتي بتسلقي الخضار السوتيه او حتي لو بتسبكيه في الأول... لو هو الملح إتزود في مرحلة الطبخ هينقص من كل فوايده الغذائية اللي جسمك بيحتاجها. حاولي دايماً تتبلي الخضار في الأخر
5-حاولي دايماً تقللي ملح في الأكل علي قد ما تقدري و تشربي اكتر من ١٢ كوب مياة في اليوم عشان بيساعد علي تقليل نسبة المياة في الجسم و ب بيساعد جدا ً علي التخسيس.
ممكن تعوضي طعم الملح بالبهارات و التوابل
6-عشان تحافظي على طعم و نضارة بهارات عائلة الفلفل الأحمر زي البابريكا والشطة المطحونة، خزنيها جوه الثلاجة.
7-لو الطاسة أو الحلة بتاعتك ولعت وأنت بتعملي الأكل، متخافيش! بكل بساطة املئي كوباية بالملح وأدلقيها على الطاسة أو الحلة المولعة والنار هتطفي على طول
متستخدميش مياه عشان ممكن تطرطش الزيت وتعمل حريقة.
8-لو لسة بتتعلمى الطبخ و وانت بتسلقى رز عَجِن منك، ماتقلقيش... زودى عليه لبن، سكر، قرفة و زبيب و بكدة تبقى عملتى رُز بالبن.
إوعى تفقدى الأمل فى الطبيخ بسرعة
9-بدل ما تشتري سكر بودرة عشان البيت، ممكن أنت تعملي سكر بودرة في المطبخ بسهولة جدا!
في خلاط حطي كوب سكر مع ملعقة نشا الذرة، أخلطي على سرعة عالية لحد ما السكر ينعم لمدة دقيقه
10-مع البيض، من الأفضل أنك تكسري البيضة على سطح مستوي بدلا من الحافة، ده عشان تفادي قطع قشر الصغيرة اللي ممكن تقع وتوسخ صفار وبياض البيض.