"بسم الله الرحم الرحيم"
اهلا ومرحبا بكم اعزائنا المشاهدين والقراء الكرام , نرحب بكل زوار منتدى (نجوم مصرية) من جميع انحاء العالم , فاليوم احضرنا لكم وصفة رائعة يعشقها الاطفال والكبار وهى تورتة الايس كريم . كلنا نعشق هذه التورتة الرائعة . وكذلك نحن نعلم ان هذا النوع من التورتات مرغوب للغاية , (نجوم مصرية) يقدم لكل ست بيت ماهرة داخل مطبخها طريقة عمل تورتة الايس كريم , طريقة سهلة وغير مكلفة وبمقادير اقتصادية وسريعة نتمنى ان تنال اعجابكم وايضا تقوموا بتجربة عمل هذه الوصفة الرائعة .
((المكونات)) :- *******************
أولا تحضير صينية متوسطة .
(1) 6 علب ايس كريم بودر (2 فراوله -2فانيليا - 2 شيكولاته)-
(2) كيك اسفنجى للقاعدة - لبن - 3 مغلفات كريم شانتيه بودر- 2 باكو كريم كراميل بودر- شيكولاته مبشورة للتزيين - كريز - مكسرات .
((طريقة التحضير)):- ****************
(1) نبطن الصينيه بورق الزبدة من القاع والجوانب .
(2) نبدا بتحضير اول طبقه من الايس كريم ....
*****((الفراوله))*****
(3) نخفق محتويات علبتين ايس كريم فراوله مع كوب ونصف لبن الى ان يصبح قوامه مثل الكريم شانتيه .
**(ملحوظه)** : يفضل تقليل كميه اللبن الى ثلاث ارباع الكوب حتى يكون كثيف ولا يتكون فيه بللورات ثلج ويظل متماسك عند تقديمه) .
(4) نصب الايس كريم فى الصينيه ونساوى الوجه جيدا وندخلها الفريزر تجمد لمدة ساعتين .
(5) نحضر الطبقه الثانيه ....
*****((الفانيليا))*****
((6)) بنفس الطريقه اللى فاتت مع الفانيليا .
(7) طلعى الصينيه من الفريزر وصبى فوقها الطبقه الثانيه وساوى الوجه جيدا ودخليها تجمد.
(8) حضرى الطبقه الثالثه ...
*****((الكاكاو))*****
((9)) بنفس الطريقه الل ذكرناها فالطريقتين اللى فاتوا مع الفانيليا والكاكاو .
(10) ضعيها فوق الطبقه السابقه وضعى فوقها طبقه الكيك الاسفنجى وى عليها برفق .
(11) دخلى الصينيه الفريزر 4-5 ساعات
طلعيها من الفريزر
اقلبيها
انزعى ورق الزبدة من عليها وبكدة هاتكون طبقه الفراوله هى اللى فوق
حضرى الكريم شانتيه بالطريقه المدونه على العلبه
اقسمى الكميه نصفين
نصف اضيفى له بودرة الكريم كراميل واخفقيه جيدا هاتلاقى لونه اصبح اصفر
والجزء الثانى اتركيه ابيض
ادهنى وجه التورته بالكريمه الصفراء وزينيها بالشرائط بالكريمه البيضاء باى شكل
تحبيه على حسب ذوقك وابداعك
وجملى الوجه بالشيكولاته المبشورة والبندق
جملى الجوانب
اما باصابع البسكويت مثل الموضح فى الصور
او شيكولاته فيرميسيل او مكسرات مفرومه على حسب رغبتك
دخليها الفريزر تجمد لحين التقديم
التزيين والشكل النهائى انتى وزوقك فيه مجال لابداعك