بصي كيك اسفنجي عادي 5بيضه كوب سكر بودر كوب دقيق معلقه بيكنج بودر فانيليا معلقه نشا هتفصلي البياض عن الصفار تضرب الصفر مع نص السكر لحد ميبقه كريمي وفاتح ونقلب الدقيق مع النشا والبيكنج بودر ونضيفهم للصفار واحده واحده ونضرب البياض مع شعره ملح جامد جدا لحد ميبقي مارنج ابيض تقيل ونبتدي نحط معلقه معلقه علي خليط اللي فات الصفار ونقلب براحه خالص لحد متخلص وتخبز في فرن سخن من ابل كده لمده ساعه الا ربع تقريبا علي درجه حراره متوسطه 180 واما تطلع نسيبها تبرد خالص وياريت نسيبها يوم في التلاجه تمسك نفسها عشان نعرف نقطعها شريحتين او تلاته علي حسب منتي عاوزاه نعمل اي سيرب خفيف او شربات بتاع كنبوت عشان نسقي بيه كل راقه بس بسيط مش كتير ونخفق الكريم شانتيه بعصير فراوله ساقع ونحشي بيه وبعدين نغلفها من بره ونجهز الصوص نص باكو جيلي فراوله نص كوب لبن نص كوب سكر نص كوب زيت ونضرب كله في الخلاط جامد ونصبه فوق التورته. |