المقادير
1 كوب دقيق - معلقة سكر صغيرة - رشة ملح - كوب ونصف حليب كامل الدسم - 4 بيضات - 3 معالق زبدة
التحضير
اضربى المقادير مع بعض فى الخلاط لغاية ما العجين يعمل رغاوى خفيفة على الوش.
سيبى العجين ربع ساعة على الاقل قبل التسوية (للتخزين لحد يوم كامل حطى العجين فى علبة مقفولة فى التلاجة).
سخنى الطاسة على نار معتدلة - حطى حوالى معلقة زبدة واتأكدى انها ساحت كويس ومغطية قاع الطاسة بالكامل.
صُبى من العجين طبقة رقيقة وخليها تستوى دقيقتين تلاتة (لما تظهر بقاليل صغيرة على الوش وظهر الكريب يبقى لونه دهبى داخل على بنى).
بمعلقة خشب أو مطاط عشان ماتجرحيش الطاسة مشيها على أطراف الكريب لو لازقة فى الطاسة. وبصوابعك اقلبى الكريب بسرعة على الوش التانى. (هياخد تسوية اقل من الوش الاولانى يادوب دقيقة). وبالهنا والشفا
1 كوب دقيق - معلقة سكر صغيرة - رشة ملح - كوب ونصف حليب كامل الدسم - 4 بيضات - 3 معالق زبدة
التحضير
اضربى المقادير مع بعض فى الخلاط لغاية ما العجين يعمل رغاوى خفيفة على الوش.
سيبى العجين ربع ساعة على الاقل قبل التسوية (للتخزين لحد يوم كامل حطى العجين فى علبة مقفولة فى التلاجة).
سخنى الطاسة على نار معتدلة - حطى حوالى معلقة زبدة واتأكدى انها ساحت كويس ومغطية قاع الطاسة بالكامل.
صُبى من العجين طبقة رقيقة وخليها تستوى دقيقتين تلاتة (لما تظهر بقاليل صغيرة على الوش وظهر الكريب يبقى لونه دهبى داخل على بنى).
بمعلقة خشب أو مطاط عشان ماتجرحيش الطاسة مشيها على أطراف الكريب لو لازقة فى الطاسة. وبصوابعك اقلبى الكريب بسرعة على الوش التانى. (هياخد تسوية اقل من الوش الاولانى يادوب دقيقة). وبالهنا والشفا