... كلنا بنحب نعمل واجبات صحيه لينا وللاسرتنا وبنهتم بيها وبالمكونات بس بشويه اخطاء معينه بنعملها واحنا بنطبخ بتخلي الاكل مش صحي وبتاثر عليه وبيبقه عكس توقعتنا وهقولكو علي
8 حاجات بنعملها وبتاثر علي الاكل بطريقه عكسي ...
1- اننا نحط زيت لما نيجي نسلق المكرونه بنفتكر اننا بكده بنخلي المكرونه متلزقش ده غلط وبياثر علي المكرونه في انها تشرب الصلصه واحنا بنعملها وكمان بتخلي المكرونه تفقد عناصر مغذيه وكمان بضيف سعرارات حراريه مش مفيده للوجبه
2- اننا نغلي الخضار ده بيفقدها كتييير من العناصر المغذيه الي بتكون موجود في الخضروات فبيبقه الحل يااما نشويها او علي البخار
3- اننا نزود في استخدام الدهون الصحيه بمعني استخدام زيت الزيتون صحي ومفيد وكل حاجه بس لو زودنا فيه بيبقه زيه زي الدهون التانيه وبتبقه غير صحيه يعني بردو ناخد بالنا واحنا بنستخدمه
4- تقشير الفاكها او الخضار قبل ما ناكله ده بيفقد العناصر الي بتبقه موجوده في القشره نفسها وزي فيتامين c.a
5- البعض مننا بيفتكر اننا لما منضفش أي نكهات للاكل كده بيبقه طبيعي وصحي اكتر وكمان بناكله من غير استمتاع لكن عادي انك تضفي بعض البهارات والاعشاب علشان تديها طعم جميل
6- كمان لو زودنا في مده طهي الطعام ده بيفقد عناصر غذائيه للاكل خاصه الخضار
7- استخدام الزياده للصوص والصلصات الكتييير الزياده فيه بيضيف سعرات زياده انتي مش محتاجها بس ضيفي الكميه المناسبه لااضافه طعم للاكل
8- عدم التجديد في الاصناف والانواع ممكن يخليكي تملي الاكل الصحي وتهملي وانتي بتعملي دوري ديما علي التجديد في الوجبات الصحيه بصوره مستمره
ياريت بجد كلنا ناخد بالنا من الاخطاء دي ومنعملهاش علشان بجد نستفاد بااكل صحي ومفيد لينا ولااسرتنا