زلابيه ( لقمة القاضى )
==============
الطريقه
2 كوب دقيق
كوبايه ونص ماية دافيه
ذرة ملح
ملعقة خميره كبيرة ( عادية ودى بعدها لازم تسيبى العجيبنه ساعتين تخمر ...او خميرة فوريه بتستنى ربع ساعه بس )
وملعقة صغيرة نشا ( عشان تكون مقرمشه)
وملعقه صغيرة سكر
شربات للتحليه او سكر مطحون ترشيه علييها على التقديم )
ضيفى على المياه الدافية الخميرة والسكر والملح ودوبيها
ضيفى الدقيق والنشا واخلطى المقادير حتى تحصلى على عجينه غير سميكه هتلاقيها طريه اوى
بعدين تسيبيها فتره تخمر حسب نوع الخميرة
وبعدين تجيبى زيت ساخن وتقطعى الزلابيه على شكل كور لو عندك الآله بتاعتها او بايديك او بمعلقة صغيرة وتوضع فى الزيت
وبعدين لما تستوى تحطيها فى الشربات تشرب منه او ترشى عليها سكر مطحون
وبالهنا والشفا