التجديد وارد فى الوجبات اليومية والنهاردة حيمون الفكرة تجديد فى المكرونه نفسها ولكن طريقة عملها معروفة السلق وبعدين الصلصة ولكن الابداع هنا حيكون طريقة عمل الصلصلة والاضافات الخاصة اللى حتكونى بيها مميزة
هنحتاج مكرونة بالصلصة وهقولكم على الطريقة بالتفصيل
هنحتاج صدور فراخ مقطعة شرائح ومتبلة وهنقول الطريقة بالتفصيل
فلفل رومى او حار طماطم جامدة جدا
صلصة المكرونة:
كيس المكرونة 400 جرام
معلقة طعام صلصة
فصين توم مهروس
مكعب مرق ماجى الخضروات
ربع معلقة فلفل اسود
ربع معلقة ملح
ربع معلقة توم بودرة
ربع معلقة بصل بودرة
رشة زعتر
هنحط شوية زيت ذرة فى الحلة وهنحط عليها المكونات دى ونقلبها لحد لما نشم رائحة التوم
وبعد كدة نحط عليها المكرونة المسلوقة والمغسولة ونقلبها بس فى الصلصة ما نسخنهاش
لانها هاتسخن فى الفرن
هانحط المكرونة فى الطاجن زى ما انتو شايفين
شاورما الفراخ
هانتبل الفراخ فى :
بصلة مبشورة
ملح فلفل اسود
ربع معلقة زعتر
نصف معلقة بهارات فراخ
ربع معلقة بصل بودرة
ربع معلقة توم بودرة
شطة مجروشة حسب الرغبة
معلقة خل
ونسيبها فى التلاجة على الاقل ساعة
هانحط طاسة على البوتجاز ونسخنها كويس جدا وبعد كدة هنحط قليل من زيت الذرة وننزل بالفراخ ونقلبها
لحد ماتنشف ميتها هنحط الفلفل المقطع يدوبك تقليبة علشان يفضل محتفظ بلونة الاخضر وبعد كدة هانحط الطماطم ونقلبها
تقليبة واحدة ونطفى النار ونحطها فى الطاجن على المكرونة
هانحط الطاجن فى الفرن على درجة حرارة متوسطة حتى يسخن الطاجن وتسخن فية المكرونة والشاورما
وبعد كدة نحطة تحت الشواية حتى يحمر الوجة
|