المكرونة يحبها الجميع ولذالك نتففن فى عملها ومنها الخاص بموضوعنا اليوم وهوصنية المكرونة بالفرن والتى يوضع عليها وداخلها صةص الباشاميل وتحشى اما بالعصاج او شاورما الفراخ او الجبن بالسبانخ او اى حشو تفضليه انتى وابدعى برحاتك المهم فى كام نصيحة لنجاح الصنية علشان لا تخرج من الفرن معجنة وطرية
او تخرج ماسكة فى نفسها مثل قطعة الصابون الموضوع يكمن
اولا اختيار نوع مكرونة جيد ولكل صنية لايزيد عن كيس نصف كيلو او 400 جرام
ثانيا سلق المكرونة اسلقى المكرونة فى ماء كثير وكمان قبل ما تتطرى اطفى عليها وصفيها يعنى بعد نص السوا بشوية هى حتكمل سوا فى الفرن
كمان تكونى محضرة الباشميل قبل سلق المكرونة يعنى المكرزنة تتسلق اخر حاجة
فى عمل صلصلة الباشاميل من هنا
المقادير
1/2 كيلو مكرونة
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
1 بصل متوسط ، مفروم
1/2 كيلو لحم مفروم
ملح وفلفل
لصلصة البشاميل
3 ملعقة كبيرة زبد
3 ملعقة كبيرة دقيق
2 كوب حليب
بيضتان
ملح وفلفل أبيض
2 ملعقة كبيرة جبنرومى مبشور
الطريقةعمل العصاج
يُسخن الزيت في إناء على نار متوسطة ثم يُضاف البصل مع التقليب لمدة 5 دقائق حتى يذبُل.
- يضاف اللحم المفروم إلى الخليط ويُترك لمدة 10 دقائق مع التقليب من حين لآخر.
- تُخفف الحرارة، ويُتبل الخليط بالملح والفلفل، ويُغطى الإناء ويُترك لمدة 20 دقيقة أو حتى تمام نُضج اللحم.
او تخرج ماسكة فى نفسها مثل قطعة الصابون الموضوع يكمن
اولا اختيار نوع مكرونة جيد ولكل صنية لايزيد عن كيس نصف كيلو او 400 جرام
ثانيا سلق المكرونة اسلقى المكرونة فى ماء كثير وكمان قبل ما تتطرى اطفى عليها وصفيها يعنى بعد نص السوا بشوية هى حتكمل سوا فى الفرن
كمان تكونى محضرة الباشميل قبل سلق المكرونة يعنى المكرزنة تتسلق اخر حاجة
فى عمل صلصلة الباشاميل من هنا
المقادير
1/2 كيلو مكرونة
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
1 بصل متوسط ، مفروم
1/2 كيلو لحم مفروم
ملح وفلفل
لصلصة البشاميل
3 ملعقة كبيرة زبد
3 ملعقة كبيرة دقيق
2 كوب حليب
بيضتان
ملح وفلفل أبيض
2 ملعقة كبيرة جبنرومى مبشور
الطريقةعمل العصاج
يُسخن الزيت في إناء على نار متوسطة ثم يُضاف البصل مع التقليب لمدة 5 دقائق حتى يذبُل.
- يضاف اللحم المفروم إلى الخليط ويُترك لمدة 10 دقائق مع التقليب من حين لآخر.
- تُخفف الحرارة، ويُتبل الخليط بالملح والفلفل، ويُغطى الإناء ويُترك لمدة 20 دقيقة أو حتى تمام نُضج اللحم.