تعتبر الكبدة الاسكندراني من اهم الاكلات الشعبية المصرية وعربة الكبدة علامة بارزة في الشارع المصري لكن بسبب التلوث اصبح من الصعب اكلها في الشارع لذا سنتعرف معا علي طريقة عمل الكبدة الاسكندراني بالمنزل بسهولة وضمان
المقاديرنصف كيلو كبدة بلدي - زيت ذرة - ثوم -ملح وفلفل وكمون -3 ثمرات فلفل اخضر رومي - عصير ليمون وخل وعصير بصل - شرائح بصلطريقة التحضيرتغسل الكبدة جيدا ثم تقطع مكعبات صغيرة ثم تتبل لمدة ساعة في الليمون والخل وعصير البصل - يقطع الفلفل الرومي مع فصوص الثوم ثم نغلي الزيت جيدا علي النار وبعد الغلي نضع مكعبات الكبدة وشرائح البصل ثم نقلب جيدا حتي يتغير لون الكبدة الي اللون الغامق ثم نضع الفلفل الرومي والثوم والملح والبهارات و نهديء النار ثم نقلب جيدا حتي يجف تماما الماء الخارج من الكبدة ثم نطفيء النار وتقدم الكبدة ساخنة مع العيش البلدي وسلطة الطحينة والشيبسي وبالهنا والشفا |