السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
هى نوع من انواع القرص والمخبوزات التى نستخدمها كثيرا سواء فى الفطار او لعشاء خفيف
وطريقتها سهله وبسيطه وتغنينا عن شرائها من الخارج
المقادير
1ك دقيق
1ك لبن دافئ
1كوب سكر
2كوب سمنه
1كوب زيت
معلقه خميرة
الطريقه
نجيب طبق كبير ونضع به الدقيق ثم السمن والزيت ونبسهم باايدينا ثم نجيب للبن الداقئ وانقسمه نصين اول نص نضع عليه السكر والخميرة ونقلبهم مع بعض ثم نعجن بيهم العجينه حتى ينتهى النص الاول للبن واذا احتاجنا للبن لايتمام العجن نضيف من النص اللتانى للبن ثم نترك العجينه تخمر بعد تغطيتها وبعد ان تخمر نقرصها فى الصاجات ونسيبها ترتاح كمان ساعتين ثم ندخلها فرن متوسط الحرارة ومانفتحش عليها عشان ماتهبطش الى ان ترتفع ويتم سواءها
هى نوع من انواع القرص والمخبوزات التى نستخدمها كثيرا سواء فى الفطار او لعشاء خفيف
وطريقتها سهله وبسيطه وتغنينا عن شرائها من الخارج
المقادير
1ك دقيق
1ك لبن دافئ
1كوب سكر
2كوب سمنه
1كوب زيت
معلقه خميرة
الطريقه
نجيب طبق كبير ونضع به الدقيق ثم السمن والزيت ونبسهم باايدينا ثم نجيب للبن الداقئ وانقسمه نصين اول نص نضع عليه السكر والخميرة ونقلبهم مع بعض ثم نعجن بيهم العجينه حتى ينتهى النص الاول للبن واذا احتاجنا للبن لايتمام العجن نضيف من النص اللتانى للبن ثم نترك العجينه تخمر بعد تغطيتها وبعد ان تخمر نقرصها فى الصاجات ونسيبها ترتاح كمان ساعتين ثم ندخلها فرن متوسط الحرارة ومانفتحش عليها عشان ماتهبطش الى ان ترتفع ويتم سواءها