السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كل سنه وحضراتكوا طيبن بمناسبة حلول شهر رمضان كلنا بنحب الحلويات وخصوصا القطايف والكنافه بيكونوا شئ اساسى بعد الفطور فى هذا الشهر الكريم اليكم الطريقه
المقادير
1معلقه كبيره سكر
1/2كوب حليب دافئ
1معلقه صغيره خميره
2معلقه صغير بيكنج بودر
11/4كوب دقيق
1كوب ماء
طريقة التحضير
يذاب السكر مع الخميره والحليب ويترك 5 دقائق حتى يتفاعل
يخلط البيكنج بودر والخميره مع الدقبق
يضاف الماء الى الخليط ويترك حتى يختمر
تسخن المقلاه جيد وتصب فيها الخليط على شكل دوائر وتكرر العمليه وتحمر القطايف من ناحيه واحده والناحيه الاخرى تتكون عليها الفقاقيع للتأكد من نجاح العمليه
وتحشى بالمكسرات وتقلى وتتقدم مع السكر الناعم او القطر
كل سنه وحضراتكوا طيبن بمناسبة حلول شهر رمضان كلنا بنحب الحلويات وخصوصا القطايف والكنافه بيكونوا شئ اساسى بعد الفطور فى هذا الشهر الكريم اليكم الطريقه
المقادير
1معلقه كبيره سكر
1/2كوب حليب دافئ
1معلقه صغيره خميره
2معلقه صغير بيكنج بودر
11/4كوب دقيق
1كوب ماء
طريقة التحضير
يذاب السكر مع الخميره والحليب ويترك 5 دقائق حتى يتفاعل
يخلط البيكنج بودر والخميره مع الدقبق
يضاف الماء الى الخليط ويترك حتى يختمر
تسخن المقلاه جيد وتصب فيها الخليط على شكل دوائر وتكرر العمليه وتحمر القطايف من ناحيه واحده والناحيه الاخرى تتكون عليها الفقاقيع للتأكد من نجاح العمليه
وتحشى بالمكسرات وتقلى وتتقدم مع السكر الناعم او القطر