الممبار المحشى واحده من الاكلات الشعبيه المصريه التى تجيد عملها الست المصريه ومن الاكلات لذيذة الطعم رخيصة الثمن وبرضه زى ماتفقنا تنوع الاكل فى رمضان لكن قبل كل حاجه النظافه الجيده للممبار ودى اولا خطواتها
فتح حنيفيه المطبع وادخال طرف الممبار فيه عده مرات
التقطيع
الكشط بالسكين وبرضه مع تقليب الممبار يعنى الداخل والخارج
النقع مع سائل تنظيف موش اقل من نصف ساعه
نحط عليه ملح وخل وعصير ليمون وممكن قشر الليمون بعد ضربه فى الكبه ودى قول لمدة ساعتين
المقادير:
كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل
فى حالة الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم
2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع
لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم
حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء
بصله كبيره مقطعه ناعم
ممكن أضافة فلفل أخضر حار
زيت
ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون
شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل
الطريقة :
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحميرنحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد