ونحن نودع الشهر الكريم نستمر فى عما اكلات مختلفه ومتنوعه وطبعا موش ح نقدر ننسى السكريات والحلويات ومنها الجلى المحبب للجميع وبدلا من احضاره من محلات المثلجات والعصائر طب مانعمله فى البيت بكميه للاسره كلها اكيد فيه توفير كثير وحيطلع كده حاجه جنان وطبعا الاهم انك متاكده من نظافتها ومضمونه لاطفالك وكل سنه وانتو طيبين
المقادير
عبوة جيلي فراولة
2 كوب لبن
5 ملاعق كبيرة نشا
فانيليا
ملعقة ماء لتذويب النشا
4 ملاعق سكر او حسب الرغبة
فراولة طازجة للتزيين
الطريقة:
يجهز الجيلي حسب تعليمات العبوة و يوضع في الثلاجة
يغلى اللبن و يضاف السكر و الفانيليا
يذوب النشا في الماء و يضاف تدريجيا الى اللبن حتى يغلظ قوامه
يجهز قالب مستطيل و يصب فيه طبقة من المهلبية
يخرج الجيلي من الثلاجة و يكون قد غلظ قوامه بعض الشيء لكن لا يزال سائلا و يصب طبقة فوق المهلبية
يتم عمل طبقات حتى نفاذ الكمية
توضع في الثلاجة 12 ساعة على الاقل
توضع لدقيقة في اناء به ماء ساخن و تقلب و تزين بالفراولة