الحواوشي ودائما نعلم طريقه الحواوشي انه باللحم المفروم ولكن اليوم سنتعلم طريقه جديده لعمل الحواوشي وهو الحوواوشي بالسجق
هنتبدي بالعجينه ومقاديرها
3 كوبايات دقيق
* معلقه خميره فوريه
نصمعلقه بينكج بودر
معلقه سكر وربع كوبايه زبادي وربع كوبايه زيت وماء حسب العجين ومعلقه ملح
هنضع النواشف كلها مع بعض
وبعد كده نصب الزيت والزبادي عليهم ونخطلهم كويس دجداا ونضيف الماء بالتدريج لحد ماتكون العجينه لينه مش بتلزق
ونسبها ساعه لحد ماتخمر وبعدين نقطعها كور
كميه اللي عايزاها م السجق لكن متقطع وطماطم مقطعه وفلفل اخضر او الوان حسب رغبتك وقرن فلفل حار وجبنه مبيشوره وشويه ملح وفلفل
نخمر العجينه كويس وبعد ماقسمنها كور زي ماتفقنا وبعدين نفردها ونضع فيها الحشو ونفرد الجزء التاني عليها وندهن الوش بسمسم وعليه صفار بيض كده بالفرشه بصفار بيضه عليه ربع معلقة نسكافيه مذابه فى اقل من ربع كوب لبن وندخله الفرن بس فالشبكه فالوسط عشان ميتحرقش منك من تحنت وميكنش استوي فوق
طريقه الحواوشي بالسجق
هنتبدي بالعجينه ومقاديرها
3 كوبايات دقيق
* معلقه خميره فوريه
نصمعلقه بينكج بودر
معلقه سكر وربع كوبايه زبادي وربع كوبايه زيت وماء حسب العجين ومعلقه ملح
هنضع النواشف كلها مع بعض
وبعد كده نصب الزيت والزبادي عليهم ونخطلهم كويس دجداا ونضيف الماء بالتدريج لحد ماتكون العجينه لينه مش بتلزق
ونسبها ساعه لحد ماتخمر وبعدين نقطعها كور
مقادير الحشوه
كميه اللي عايزاها م السجق لكن متقطع وطماطم مقطعه وفلفل اخضر او الوان حسب رغبتك وقرن فلفل حار وجبنه مبيشوره وشويه ملح وفلفل
نخمر العجينه كويس وبعد ماقسمنها كور زي ماتفقنا وبعدين نفردها ونضع فيها الحشو ونفرد الجزء التاني عليها وندهن الوش بسمسم وعليه صفار بيض كده بالفرشه بصفار بيضه عليه ربع معلقة نسكافيه مذابه فى اقل من ربع كوب لبن وندخله الفرن بس فالشبكه فالوسط عشان ميتحرقش منك من تحنت وميكنش استوي فوق