المطبخ الايطالى يشبه كتير المطبخ العربى وفيه وجبات ايطالى كتير تشبه وكمان بنحبها جدااااا
زى البتزا زالازنيا وغيرها كتير
و اليوووم حبيت أقدم لكم
أشهر الأكلات الإيطالية
انا النهاردة انا جبتلكم طريقة عمل عجينة اللازنيا ... لأنها اوفر من اللى فى السوبر ماركت اللى ال نصف كيلو منها ب 30 جنيه
المقادير:
* 3 بيضة
*3 كوب دقيق
*3ملاعق كبيرة زيت
* ماء حسب احتياج العجينة
الطريقة:
ــ نكسر البيض ومعه الزيت ونبتدى نضيف الدقيق لحد ما تتكون معانا عجينة سهل تشكيلها وفردها بالنشابة
ــ نسيب العجينة نتركها 15 دقيقة
ــ نقوم بفرد العجينة على رخامة المطبخ ( نرش دقيق على الرخامة قبل الفرد ) عجينة رقيقة جدا
ــ نقطع العجينة المفرودة على شكل مربعاتمتوسطة صغيره الحجمونكررالى انتهاء الكمية
ــ نكون مجهزين على النار حلة ميه مغلية .. ونبتدى نسلق مربعات العجينه (يعنى نحط 5 ..5 )
لما العجينة تبتدى تطفو على وش الميه تبقى كده استوت .. ننشلها من الميه على طبق
وبكده تكون العجينة عندنا جاهزة لعمل احلى لازنيا فى الدنيا
وممكن تعملى كمية اكبر وتخزينيها فى المجمد يعنى لو جاء لك ضيوف تخرجيها بسرعة وتعمليها فهى تزيد من جمال السفرة
طريقة عمل الازنية
1-لازانيا إيطالية
المقادير:
1 كجم من اللحم المفروم.
12 شريحة من طبقات اللازانيا.
ملعقة صغيرة زعتر مجفف.
2 ملاعق كبيرة زيت زيتون.
بصلات كبيرة مبشورة.
ملاعق صغيرة ثوم مفري.
كجم من الطماطم.
كوبين من الشوربة
جبن رومي أو شيدر مبشورة (200 جرام ) أو جبن موتزاريللا.
زعتر وملح وفلفل وتوابل وروز ماري حسب الرغبة.
لتر حليب + دقيق للبشاميل.
طريقة التحضير:
تجهز اللحم المفروم للحشو كما يلي:
- يحمر اللحم المفروم وكوب من البصل في زيت الزيتون الساخن، ويضاف الملح والفلفل ثم يصب قليل من الطماطم المعصورة.
البشاميل :
يحضر بالطريقة المعتادة.
- لتحضير صلصة الطماطم يقلى ما تبقى من البصل والثوم بالزيت. تضاف الطماطم والزعتر وتقلب جيدا.
- يضاف المرق وبعد الغليان تخفف الحرارة وتترك على نار هادئة لمدة 20 دقيقة حتى تتكاثف الصلصة
- يدهن قاع طبق الفرن بالزيت .
يغلى الماء في وعاء كبير وتطهى فيه أوراق اللازانيا (9 شرائح كل مرة) لمدة 10 دقائق ثم توضع في وعاء من الماء البارد. ترفع منه وتوضع في صينية وتغطى بورق نايلون. تكرر العملية مع الدفعة الثانية من أوراق اللازانيا.
- توضع أول طبقة لازانيا بالطبق وفوقها صلصة الطماطم واللحم وصلصة البشاميل والجبنة.
- تكرر العملية، ثم تغطى آخر طبقة بصلصة البشاميل وفوقها الجبنة المبشورة.
- يغطى الطبق بورق الألمنيوم ويوضع في فرن حرارته 220 درجة مئوية لمدة 15 دقيقة، ثم تخفف الحرارة إلى 180 درجة لمدة 30 دقيقة أخرى
- يرفع الغطاء خلال آخر 10 دقائق لمنح الجبنة سطحاً ذهبياً مقرمشاً