المقادير • 500 جم جمبري حجم كبير • 4 فصوص ثوم • 2 ملعقة صغير خل • 4 حبات فلفل احمر مجفف • 3 ملاعق كبيرة زيت نباتي • 6 حبات ورق الغار • 1 ملعقة صغيرة حبة سوداء • ربع ملعقة صغيرة كركم • 1 ملعقة صغيرة ملح • 1 ملعقة صغيرة فلفل احمر حار الطريقة ينظف الجمبري ثم يبهر بإضافة الكركم والفلفل الحار البودرة والملح والخل ويخلط جيدا . يسخن الزيت في المقلاة ثم ترفع المقلاة من النار ويوضع فيها حبة البركة والثوم الناعم والفلفل الأحمر الحار وورق الغار وتغطي المقلاة وتترك حتى تبرد لمدة دقيقتين ثم توضع المقلاة مرة أخري علي نار معتدلة ثم يضاف الجمبري ويقلب باستمرار لمدة 10 دقائق ثم تخفض الحرارة وتغطي المقلاة وتترك لمدة خمس دقائق ,ثم يوضع الجمبري في طبق التقديم تحياتي |
شكرا علي هذة الاكلة الجميلة ودي احسن اكلة بحبها و ننتظر منك الكثير من الموضوعات الجميلة
|
الله ععل جمبرى وهو سخن بجد انتى تنفعى كمان ست بيت هايلةه بجد جميله واهم حاجه انتى قايلها وعجبتنى اووى هيا حبة الزيت البركه ههههه بس انا ليا سوال هو انتى عامله الاكله دى وكام دقيقة تستغرق ومره تانيه شكرا ليكىى ارجو متزعليش منى .
تحياتى ليكى يجميل |
شكرا للمرور
يسلمووووووووووووووووووووووووووو |
ممكن يميسره تجاوبى على السوال ؟؟؟؟؟
|
مواضيع مشابهة: | ||||
› طريقة عمل الجمبرى الروبيان احسن طريقة لتحضير الجمبرى |