فى ناس بتسمع عن الكالينولى .. و مش عارفين أيه هوه الكالينولى ده .. أنا أقولكم ده زى نوع من الفطائر والمعجنات زى البيتزا و حاجات من دى .. شوفو بيتعمل أزاى
هاتى المقادير
كوباية لبن -- كوباية دقيق -- نصف كوب ماء -- ملح و فلفل -- 4 بيضات -- نصف كيلو عصاج " بدون عصير طماطم -- قليل من عصير الطماطم
يلا نبدأ نعملها
- أول حاجة تعمليها ... أضربى الـ 4 بيضات .. وبعدين ضيفى علي البيض نصف كوباية اللبن و نصف كوباية الماء و الملح .. وأخلطيهم كويس قوى .
- تانى حاجة .. أدهنى طاسة صغيرة بالسمنة أو الزيت "" أحسن نوع طاسة هو تيفال و هى مفضلة "" بعد ما تدهنى الطاسة بالسمن أو الزيت حطيها على النار لغاية ما تسخن .
- الخليط قلى أحنا عملناه أول حاجة .. خودى منى ثلاثة أرباع فنجان قهوة و حطيه فى الطاسة على نار هادئة لغاية ما يستوى وبعدين قلبيه على الناحية التانية ..
كملى الكمية كلها لغاية لما تخلصيها .
- حطى على كل قطعة من الكالينولى قطعة من العصاج .. وبعدين أبرميها وحطيها فى صينية مدهونة بالسمنة أو الزيت .
- بعد كدة أدهنى كل قطعة مبرومة بقليل من عصير الطماطم .. و ممكن ترشى عليها على الوجه جبنة رومى مبشورة
- دخلى الطاسة فى الفرن حرارته متوسطة ... و بالهناء والشفاء
هاتى المقادير
كوباية لبن -- كوباية دقيق -- نصف كوب ماء -- ملح و فلفل -- 4 بيضات -- نصف كيلو عصاج " بدون عصير طماطم -- قليل من عصير الطماطم
يلا نبدأ نعملها
- أول حاجة تعمليها ... أضربى الـ 4 بيضات .. وبعدين ضيفى علي البيض نصف كوباية اللبن و نصف كوباية الماء و الملح .. وأخلطيهم كويس قوى .
- تانى حاجة .. أدهنى طاسة صغيرة بالسمنة أو الزيت "" أحسن نوع طاسة هو تيفال و هى مفضلة "" بعد ما تدهنى الطاسة بالسمن أو الزيت حطيها على النار لغاية ما تسخن .
- الخليط قلى أحنا عملناه أول حاجة .. خودى منى ثلاثة أرباع فنجان قهوة و حطيه فى الطاسة على نار هادئة لغاية ما يستوى وبعدين قلبيه على الناحية التانية ..
كملى الكمية كلها لغاية لما تخلصيها .
- حطى على كل قطعة من الكالينولى قطعة من العصاج .. وبعدين أبرميها وحطيها فى صينية مدهونة بالسمنة أو الزيت .
- بعد كدة أدهنى كل قطعة مبرومة بقليل من عصير الطماطم .. و ممكن ترشى عليها على الوجه جبنة رومى مبشورة
- دخلى الطاسة فى الفرن حرارته متوسطة ... و بالهناء والشفاء