السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
"صينية بطاطس بالفراخ"
"صينية بطاطس بالفراخ"
المقادير
كيلو بطاطس
4 ثمرات طماطم
3 ثمرات بصل
5 ثمرات فلفل رومي
فرخة صغيرة مقطّعة إرباع
روز ماري - كمون - قرفة - جنزبيل - كاري - زعتر - بهارات
ملح وفلفل أسود
الطريقة
1- قطعي البطاطس والفلفل والبصل والطماطم لشرائح.
2- ضعي الفلفل الرومي والبصل والطماطم على بعض في وعاء، وضيفي عليهم التوابل كلها وقليبهم كويس مع بعض.
3- أحضري الفراخ، وضعي من الخلطة دي بين الفراخ والجلد وباقي الخلطة قلبيها مع البطاطس في صينية، وبعدين ضعي الفراخ فوق البطاطس والخلطة بتاعتها، وضيفي ليهم نصف كوب ماء.
4- بعد كده حطي الصينية لمدة نصف ساعة على البوتاجاز من فوق، وبعدين دخليها الفرن، وممكن تسيبي الصينية في الفرن لغاية ما المية بتاعتها تنشف خالص، أو تسيبي فيها الصوص، وعلى فكرة الصوص بتاعها يجنن يا جماعة.