الشوربة
المقادير:
حزمة جرجير
2 حبة بطاطس
مكعب مرقة الدجاج
4 أكواب ماء
معلقة ملح
معلقة فلفل
معلقة كمون
3 فصوص ثوم مفرومين
الطريقة:
1- حطي المية في حلة وحطيها على النار وسيبها لغاية ما تغلي، وبعد كده ضيفي إليها مكعب مرقة الدجاج.
2- في الوقت اللي المية بتغلي فيه قشري البطاطس، واغسليها وقطعيها إلى مكعبات صغيرة، وضيفيها إلى المية مع مرقة الدجاج.
3- اغسلي الجرجير وقطعيه، وضيفيه إلى البطاطس، وضيفي إليهم الملح والفلفل والكمون. سيبهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن الجرجير والبطاطس استوت اطفي البوتاجاز وسيبيها لغاية ما تبرد.
4- هاتي الخلاط وحطي فيه الخليط السابق واضربيه في الخلاط كويس، وبعد كده حطيه على النار مرة أخرى علشان يغلي.
5- أثناء ما بيغلي هاتي الثوم المدقوق وحمّريه في الزيدة، وضيفيه إلى الشوربة، بعد كده حطي الشوربة في أطباق الشوربة.
المقادير:
حزمة جرجير
2 حبة بطاطس
مكعب مرقة الدجاج
4 أكواب ماء
معلقة ملح
معلقة فلفل
معلقة كمون
3 فصوص ثوم مفرومين
الطريقة:
1- حطي المية في حلة وحطيها على النار وسيبها لغاية ما تغلي، وبعد كده ضيفي إليها مكعب مرقة الدجاج.
2- في الوقت اللي المية بتغلي فيه قشري البطاطس، واغسليها وقطعيها إلى مكعبات صغيرة، وضيفيها إلى المية مع مرقة الدجاج.
3- اغسلي الجرجير وقطعيه، وضيفيه إلى البطاطس، وضيفي إليهم الملح والفلفل والكمون. سيبهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن الجرجير والبطاطس استوت اطفي البوتاجاز وسيبيها لغاية ما تبرد.
4- هاتي الخلاط وحطي فيه الخليط السابق واضربيه في الخلاط كويس، وبعد كده حطيه على النار مرة أخرى علشان يغلي.
5- أثناء ما بيغلي هاتي الثوم المدقوق وحمّريه في الزيدة، وضيفيه إلى الشوربة، بعد كده حطي الشوربة في أطباق الشوربة.