نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




طاجن الأرز بالقشطة والخضار

 

مساء النور

طاجن الأرز بالقشطة والخضار

المقادير:
2 كوب أرز
2 معلقة زبدة كبيرة
كوبين ونصف لبن ساخن
1/4 كوب قشطة
ملح وفلفل
1/4 كيلو بسلة وجزرة مقطّعة
بصلة صغيرة مفرومة

الطريقة:
1- اغسلي الأرز بالماء.
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل



2- أحضري طاجن فخار وحطّيه على نار هادية، وحطي فيه الزبدة وربع كوب من القشطة، وقلّبيهم، وبعد كده حطي الملح والفلفل والبصلة المفرومة، وبعد كده ضيفي كل كمية الأرز، وضيفي اللبن تدريجياً مع التقليب، وسيبي الخليط لمدة 10 دقايق على نار هادية جداً.

3- بعد كده اسلقي البسلة والجزر.

4- بعد ما البسلة والجزر يستووا ضيفيهم على الأرز ودخليهم الفرن.

5- أوّل ما تحسّي إن الأرز بدأ يدخل في السوى، طلعي الطاجن وضيفي القشطة على سطح الرز، ودخليه الفرن مرة تانية وسيبيه لمدة 10 دقايق أو ربع ساعة.. وبالهنا والشفا.






المقال "طاجن الأرز بالقشطة والخضار" نشر بواسطة: بتاريخ:



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
وصفة الأرز الأصفر مع الدجاج والخضار
طريقة تحضير الأرز الأصفر بالدجاج والخضار

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية