نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




كعك العيد ونصايح لنجاحه

 

انا مش حقعدالت واعجن كتيير
دى تجربتى الشخصية
فى عمل كحك العيد
اولا مكيال سمن
مكيالين دقيق
نقول المكيال كيلو يعنى كيلو مسلى
و2 كيلو دقيق منخول
خميرة بيرة بحجم عين الجمل اوحجم بيضة كبيرة
كل ده معروف اللى جاى هو الاهم
الماء وكميته
لو عاوزة كعك ناعم يبقى كمية الماء لاتزيد عن ثلث فنجان ماء دافى وويذاب فيه ذرة ملح ويضاف الى الخميرة البيرة بعد ان تدعك فى معلقة ضغيرة من السكر الخشن وتتركهم ربع ساعة لتخمر وتترفع
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل


الطريقة
نقدح السمن
وطريقة قدح السمن لازم تكون صحيحة حتى لاحترق
يعنى لما تبداء فى الغليان
اه نسيت لابد من وضع السمن فى حلة كبيرة ونبداء فى القدح
وبعد كده نضيف الدقيق المنخول والمضاف اليه معلقة سمسم
ونقعد نقلب بالمقصوصة لغاية
لما السمن والدقيق يمتزجوا جيدا
وكمان تهداء درجة حرارتهما حتى تصل الى دمعة العين
نقعد نبث فى الكعك براحة اليدين علشان يمتزج الخليط جيدا
بعد كده نضيف الخميرة الممزوجة بالماء
ونكور الكعكة بحيث لايزيد حجمها عن حجم البيضة الكبيرة علشان تستوى جيدا
ونحشوها بالعجمية
مقادير العجميه :
2 ملعقة كبيرة سمن
2 ملعقة كبيرة دقيق منخول
1 ملعقة كبيرة سمسم منقى
2 ملعقة صغيرة رائحة الكعك
1 كوب عسل ابيض
2 ملعقة كبيرة جوز مفروم خشناً







المقال "كعك العيد ونصايح لنجاحه" نشر بواسطة: بتاريخ:
الشادن
ماشاء الله عليك .



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
حلول ونصايح سريعة وسهلة للتخلص من الكرش ودهون الارداف نهائيا
طريقة عمل بسكوت العيد والبيتى فور وكحك العيد مع نجلاء الشرشابى
علم بلدى حجابى ووشاحى ... من ميدان التحرير 18 نوفمبر
موسوعة رسائل العيد 2012 "عيد الفطر-عيد الأضحى"-مسجات العيد 2012 جديده-وسائط العيد 2012
جديد الاحواض ديال لافابو ونصايح تلميع الحنفية خاصته

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية