السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير:
الطريقة:
1- ذوّبي الزبدة في إناء على النار، وضيفي إليها البصل وقلبيه كويس لمدة 5 دقائق أو لغاية ما تلاقي إن البصل لونه بقى ذهبي.
2- لما تلاقي إن البصل لونه بقى ذهبي ضيفي إليه الدقيق مع التقليب المستمر لغاية ما الدقيق لونه يبقى ذهبي، بعد كده ضيفي الشوربة واللبن بالتدريج مع استمرار التقليب علشان الدقيق ما يكلكعش منك، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق أو لغاية ما يغلوا.
3- اطفي البوتاجاز وسيبي الخليط علشان يبرد، بعد كده اضربيه في الخلاط كويس، بعد كده حطيه في حلة ورجعيه على النار مرة أخرى وضيفي إليه الجبنة مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق علشان الجبنة تذوب مع إضافة الملح والفلفل والبهارات.
المقادير:
- 1/2 كيلو جبنة شيدر مبشورة
- 3 ملاعق كبيرة زبدة
- 3 ملاعق كبيرة دقيق
- ملح وفلفل وبهارات
- 3 أكواب لبن
- ثمرة بصل مقطعة قطع صغيرة جداً
- 3 أكواب شوربة فراخ أو لحمة
الطريقة:
1- ذوّبي الزبدة في إناء على النار، وضيفي إليها البصل وقلبيه كويس لمدة 5 دقائق أو لغاية ما تلاقي إن البصل لونه بقى ذهبي.
2- لما تلاقي إن البصل لونه بقى ذهبي ضيفي إليه الدقيق مع التقليب المستمر لغاية ما الدقيق لونه يبقى ذهبي، بعد كده ضيفي الشوربة واللبن بالتدريج مع استمرار التقليب علشان الدقيق ما يكلكعش منك، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق أو لغاية ما يغلوا.
3- اطفي البوتاجاز وسيبي الخليط علشان يبرد، بعد كده اضربيه في الخلاط كويس، بعد كده حطيه في حلة ورجعيه على النار مرة أخرى وضيفي إليه الجبنة مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق علشان الجبنة تذوب مع إضافة الملح والفلفل والبهارات.