جمعت لكم يا أخواتى
عده طرق لأعداد الثومية بالمنزل
أتمنى تعجبكم
الطريقة الأولى :-
المقادير
3 بطاطس مسلوقة
-2 ملعقة مايونيز
-عصير ليمونة
-5 فصوص ثوم مفروم ناعم
-1 ملعقة ملح(حسب الرغبة)
-1/2 معلقة فلفل (أبيض)
الطريقة
_تقشر البطاطس وتوضع في الخلاط مع الثوم المفروم والليمون والمايونيز والملح والفلفل وتخلط جيدا
***********************
الطريقة الثانية :-
2 حبه بطاطس
ربع كآس زيت
5 فصوص ثوم
ملح
فلفل ابيض, ولو مفيش يبقه فلفل اسود
ماء على حسب الاحتياج
الطريـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــقه
يسلق البطاطس لدرجه جيده جدا
وبعد ان يبرد يوضع مع جميع المقادير فى الخلاط
ويتم تعديل الملح والثوم على حسب الرغبه
ولتعديل سمك السلطه يتم اضافه الماء للوصول للسمك المرغوب
وتوضع بعد ذلك فى الثلاجه
***********************
الطريقة الثالثة:-
المقادير سنين (فصين) ثوم 3 علب (200 غرام للعلبة) زبادي
2 أو 3 ملعقة مايونيز
الطريقة يضرب كله في بعضه.
***************************
الطريقة الرابعة:-
عده طرق لأعداد الثومية بالمنزل
أتمنى تعجبكم
الطريقة الأولى :-
المقادير
3 بطاطس مسلوقة
-2 ملعقة مايونيز
-عصير ليمونة
-5 فصوص ثوم مفروم ناعم
-1 ملعقة ملح(حسب الرغبة)
-1/2 معلقة فلفل (أبيض)
الطريقة
_تقشر البطاطس وتوضع في الخلاط مع الثوم المفروم والليمون والمايونيز والملح والفلفل وتخلط جيدا
***********************
الطريقة الثانية :-
2 حبه بطاطس
ربع كآس زيت
5 فصوص ثوم
ملح
فلفل ابيض, ولو مفيش يبقه فلفل اسود
ماء على حسب الاحتياج
الطريـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــقه
يسلق البطاطس لدرجه جيده جدا
وبعد ان يبرد يوضع مع جميع المقادير فى الخلاط
ويتم تعديل الملح والثوم على حسب الرغبه
ولتعديل سمك السلطه يتم اضافه الماء للوصول للسمك المرغوب
وتوضع بعد ذلك فى الثلاجه
***********************
الطريقة الثالثة:-
المقادير سنين (فصين) ثوم 3 علب (200 غرام للعلبة) زبادي
2 أو 3 ملعقة مايونيز
الطريقة يضرب كله في بعضه.
***************************
الطريقة الرابعة:-
.1
طريقة عمل الثوميه:
عدد 6 فصوص ثوم
تقطع فصوص الثوم الى قطع صغيرة ثم يقطع عدد2بصل حجم متوسط
ثم احضار قدر صغير سعة لتر واحد ويفضل القدر الكاتم ثم يصب فيه الزيت ويفضل زيت الزيتون
ثم احضار قدر صغير سعة لتر واحد ويفضل القدر الكاتم ثم يصب فيه الزيت ويفضل زيت الزيتون
ثم يحمى الزيت ويوضع البصل اولا وبعد فترة من تقليب البصل يوضع الثوم والبهارات والملح وصلصلة الطماطم ولا تنسى (الفلفل الأسود) الناعم قدر المستطاع مع سكب قليل من الماء قدر فنجال ونصف ويترك على نار هادئة لمدة 20دقيقة حتى يذوب الثوم وعند التقديم يفضل عصر نصف ليمونه عليه
5
المقادير :
3 بياض البيض
كوب ونص زيت نباتي
فص ثوم كبير مقشر
ملح
ملعقة اكل عصير ليمون حامض
الطريقة :
حطي بياض البيض والثوم والملح في الخلاط وتخفقين الخليط لحد ما يكون رغوة خفيفة
بعدين تبدأي تضيفي الزيت مثل الخيط بالضبط مثل طريقة المايونيز وشوية الحامض بالتدريج
ثم قدميه
وبالهناء والشفاء