رنجة بالخل والسكر - طريقه عمل رنجة بالخل والسكر
رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط
المقادير:
* 4 رنجات
* كوب خل
* كوب سكر
* 2 ثمرة جزر
* بصلة صغيرة
* 1 و 1/ 2 كوب ميه
* فلفل أسود وأبيض
* 2 ملعقة صغيرة مسطردة
الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وممكن تنقعيها في لبن علشان تتخلصي من الملح الزيادة.
2- نضّفيها واخليها بس سيبي الجلد فيها وقطّعيها لشرائح رفيعة.
3- اخلطي الميه والسكر والخل والمسطردة والفلفل، وحطّيه على النار لحد ما يغلي، وبعدين ارفعيه وسيبيه يبرد.
4- رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط، بحيث إنه يغطي الرنجة كلها.
5- سيبي الرنجة في الثلاجة مدة كافية لحد ما تتشرّب من الخليط كويس، وقدّميها.. بالهنا والشفا.
رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط
المقادير:
* 4 رنجات
* كوب خل
* كوب سكر
* 2 ثمرة جزر
* بصلة صغيرة
* 1 و 1/ 2 كوب ميه
* فلفل أسود وأبيض
* 2 ملعقة صغيرة مسطردة
الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وممكن تنقعيها في لبن علشان تتخلصي من الملح الزيادة.
2- نضّفيها واخليها بس سيبي الجلد فيها وقطّعيها لشرائح رفيعة.
3- اخلطي الميه والسكر والخل والمسطردة والفلفل، وحطّيه على النار لحد ما يغلي، وبعدين ارفعيه وسيبيه يبرد.
4- رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط، بحيث إنه يغطي الرنجة كلها.
5- سيبي الرنجة في الثلاجة مدة كافية لحد ما تتشرّب من الخليط كويس، وقدّميها.. بالهنا والشفا.