رنجة بالكريمة - طريقه عمل رنجة بالكريمة
عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونس
المقادير:
* 4 رنجات
* 2 بصل
* ليمونة
* 1/ 2 كوب زيت
* كوب كريمة طهي
* ملعقة صغيرة سكر
* 3/ 4 كوب عصير ليمون
الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وبعدين نظّفيها واخليها.
2- اقسمي الرنجة نصفين وحطّيهم في قالب عميق، وحطّي بينهم شرائح رفيعة من البصل وشرائح الليمون.
3- اخلطي عصير 3 ليمونات مع السكر والزيت وصبّيهم على الرنجة.
4- غطّي الرنجة وحطّيها في الثلاجة لمدة نصف يوم أو يوم كامل.
5- طلّعيها من الثلاجة وصفّيها من السائل، وبعدين خدي 4 ملاعق كبيرة من السائل ده واخلطيه مع الكريمة.
6- عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.
عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونس
المقادير:
* 4 رنجات
* 2 بصل
* ليمونة
* 1/ 2 كوب زيت
* كوب كريمة طهي
* ملعقة صغيرة سكر
* 3/ 4 كوب عصير ليمون
الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وبعدين نظّفيها واخليها.
2- اقسمي الرنجة نصفين وحطّيهم في قالب عميق، وحطّي بينهم شرائح رفيعة من البصل وشرائح الليمون.
3- اخلطي عصير 3 ليمونات مع السكر والزيت وصبّيهم على الرنجة.
4- غطّي الرنجة وحطّيها في الثلاجة لمدة نصف يوم أو يوم كامل.
5- طلّعيها من الثلاجة وصفّيها من السائل، وبعدين خدي 4 ملاعق كبيرة من السائل ده واخلطيه مع الكريمة.
6- عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.