عايزه تخسي وانتي ي رمضان
هناا هجبلك كل يوم وصفه للفطار و السحور و هتخسي معايا ان شاء الله و من تعب و لا هبوط ولا غيروو
تابعوووووووووووووني
و دي كام وصفه كده تصبيره
بيض اومليت خفيف بدون نقطة زيت واحده وف اقل من 5 دقايق
هاتسخني طبق او صينيه ع النار من فوق مجرد تسخين ولو سخنت اوي منك حاولي تبرديها شويه وبعضين اكسري البيضتين او الكميه اللي انتي عيزاها ورشي الملح والفلفل الاسمر وشوية شطة لو عايزة وبعدين حطيها تحت الشوايه وشقري عليها بعد 4 دقايق والله جناااااااااااااان طعمها راااااائع اكنك بتاكلي بيض بالسمنه الفكرة هنا ان الطبق كان سخن فجلط البيض من تحت ومسكه اما الوش فاستوي تحت الشوايه
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
كفته البطاطس
بطاطس مسلوقه
بصله
مسترده
فلفل اخضر
خضره(شبت وبقدونس)
بقسماط مطحونه
ملح فلفل اسود وابيض جنزبيل قرفه
الطريقه
نضع البصل والفلفل الاخضر والخضره فالمفرمه لحد ماينعموا خالص
وبعدين نحط البطاطس والمسترده والتوابل ونضربهم ضربه حلوه كده لحد مالبطاطس تعمل عرق
وبعدين نحطهم فطبق غويط ونضيفلهم البقسماط ونعجن كويس وبعدين براحتنا بقه نصبعهم نكورهم نعملهم همبورجر كل واحد ومزاجه
نجيب ورقه فويل كبيره ونمسحه مسحه خفيفه بالزيت ونرص علييها البطاطس ونغطيها بورقه فويل تانيه برده ممسوحه بالزيت وندخلهم الفرن ونقلب الفويل كل شويه وهندوق احلى كفته بطاطس
عجة دايت
المقادير:
٣ بيض
١⁄٤ كوب جبن موزاريلا قليل الدسم, مبشورة
١⁄٢ بصلة, مفرومة
١⁄٢ فليفلة حمراء, مفرومة
٤ فطر, كبير ومقطّع(ان وجد)
٢ عرق بقدونس, مفروم
١ ملعقة كبيرة زيت زيتون
رشة بهار أسود
رشة ملح
زيت رش لمنع الالتصاق سبراي
طريقة عمل العجة
١. بملعقة الزيت، نقلّي البصل و الفليفلة الحمراء ثم نضيف الفطر. ونضعهم جانباً.
٢. نخفق البيض جيداً و ونضيف عليه الفلفل الأسود والملح.
٣. نرش سبراي الزيت في مقلاة على نار متوسطة, و نسكب فوقهم البيض المخفوق بشكل متساوي على كل المقلاة.
٤. عندما يستوي البيض نصف استواء, نضيف نصف كمية جبنة الموزاريلا المبروشة فوق نصف دائرة العجة فقط. ئم نضيف فوق الجبنة الخضار والبقدونس.
٥. ثم فوق الخضار نضيف الباقي من جبنة الموزاريلا المبروشة, و نطوي النصف الفارغ من العجة على الخضار والجبنة.
٦. نضغط عليهم قليلاً بملعقة السكب, ونتركها على النار الى أن تذوب الجبنة وتستوي العجة.
يتبع في رمضان ان شاء الله يا بنانييييييييت
هناا هجبلك كل يوم وصفه للفطار و السحور و هتخسي معايا ان شاء الله و من تعب و لا هبوط ولا غيروو
تابعوووووووووووووني
و دي كام وصفه كده تصبيره
بيض اومليت خفيف بدون نقطة زيت واحده وف اقل من 5 دقايق
هاتسخني طبق او صينيه ع النار من فوق مجرد تسخين ولو سخنت اوي منك حاولي تبرديها شويه وبعضين اكسري البيضتين او الكميه اللي انتي عيزاها ورشي الملح والفلفل الاسمر وشوية شطة لو عايزة وبعدين حطيها تحت الشوايه وشقري عليها بعد 4 دقايق والله جناااااااااااااان طعمها راااااائع اكنك بتاكلي بيض بالسمنه الفكرة هنا ان الطبق كان سخن فجلط البيض من تحت ومسكه اما الوش فاستوي تحت الشوايه
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
كفته البطاطس
بطاطس مسلوقه
بصله
مسترده
فلفل اخضر
خضره(شبت وبقدونس)
بقسماط مطحونه
ملح فلفل اسود وابيض جنزبيل قرفه
الطريقه
نضع البصل والفلفل الاخضر والخضره فالمفرمه لحد ماينعموا خالص
وبعدين نحط البطاطس والمسترده والتوابل ونضربهم ضربه حلوه كده لحد مالبطاطس تعمل عرق
وبعدين نحطهم فطبق غويط ونضيفلهم البقسماط ونعجن كويس وبعدين براحتنا بقه نصبعهم نكورهم نعملهم همبورجر كل واحد ومزاجه
نجيب ورقه فويل كبيره ونمسحه مسحه خفيفه بالزيت ونرص علييها البطاطس ونغطيها بورقه فويل تانيه برده ممسوحه بالزيت وندخلهم الفرن ونقلب الفويل كل شويه وهندوق احلى كفته بطاطس
عجة دايت
المقادير:
٣ بيض
١⁄٤ كوب جبن موزاريلا قليل الدسم, مبشورة
١⁄٢ بصلة, مفرومة
١⁄٢ فليفلة حمراء, مفرومة
٤ فطر, كبير ومقطّع(ان وجد)
٢ عرق بقدونس, مفروم
١ ملعقة كبيرة زيت زيتون
رشة بهار أسود
رشة ملح
زيت رش لمنع الالتصاق سبراي
طريقة عمل العجة
١. بملعقة الزيت، نقلّي البصل و الفليفلة الحمراء ثم نضيف الفطر. ونضعهم جانباً.
٢. نخفق البيض جيداً و ونضيف عليه الفلفل الأسود والملح.
٣. نرش سبراي الزيت في مقلاة على نار متوسطة, و نسكب فوقهم البيض المخفوق بشكل متساوي على كل المقلاة.
٤. عندما يستوي البيض نصف استواء, نضيف نصف كمية جبنة الموزاريلا المبروشة فوق نصف دائرة العجة فقط. ئم نضيف فوق الجبنة الخضار والبقدونس.
٥. ثم فوق الخضار نضيف الباقي من جبنة الموزاريلا المبروشة, و نطوي النصف الفارغ من العجة على الخضار والجبنة.
٦. نضغط عليهم قليلاً بملعقة السكب, ونتركها على النار الى أن تذوب الجبنة وتستوي العجة.
يتبع في رمضان ان شاء الله يا بنانييييييييت